AVM’de yoğun ‘Trafik’

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Ulaşım Daire Başkanlığı, trafikte emniyet kemerinin hayati önemi olduğunu vurgulamak ve bu konuda Hatay Halkı’nı bilinçlendirmek amacıyla, “Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı’ tanıtımı eşliğinde Antakya Palladium Alışveriş Merkezi’nde uygulamalı eğitim verdi.

Gerçekleştirilen etkinliğe HBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden, HBB Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Kilisli, HBB Ulaşım Daire Başkanı İkbal Polat ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Uzaktan kumada ile havada takla atan simülasyon aracını izleterek emniyet kemerinin ne kadar hayati bir önem taşıdığı uygulamalı olarak gösteren HBB ekipleri, katılımcılara karşıdan karşıya geçişler, emniyet kemeri ve ilk yardım hakkında bilgiler vermenin yanısıra, miniklere de hazırlanan parkurda trafik kurallarını öğretmek amacıyla çeşitli eğitimler verdi.

Emniyet kemeri takmanın önemine dikkat çekmek ve trafik kazalarında can kaybının önüne geçebilmek amacıyla farkındalık yaratmak için tasarlanan simülasyon aracı emniyet kemerinin ve ilk yardım bilmenin olası bir kaza esnasında, hayatta kalmak adına ne kadar büyük önem taşıdığını gözler önüne serdi.

Bir cevap yazın