Melekler, Fenerbahçe engeline takıldı

Salon: Antakya

Hakemler: Mehmet Serdar Ünal, Orkun Yurtdaş, Ahmet Kemal Digilli

Hatay Büyükşehir Belediyespor: Özge Yavaş, Paris 8, Mitchell 17, Snytsina 1, Ben Abdelkader 22, Seda Deniz, Devran Tanaçan, Bahar Öztürk 11, Merve Aydın

Fenerbahçe: Birsel Vardarlı Demirmen 5, Vaughn 11, Plum 18, Verameyenka 19, Tuğçe Canıtez 4, Pelin Derya Bilgiç 4, Ayşe Cora 7, Dabovic, Esra Ural Topuz

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off yarı final turu ikinci maçında Hatay Büyükşehir Belediyespor, kendi evinde konuk ettiği Fenerbahçe’ye 59- 68 mağlup olarak, seride 2-0 mağlup duruma geçti.  5 maç üzerinden oynanan ve 3 maç kazanan ekibin adını finale yazdıracağı seride bir sonraki karşılaşma 9 Mayıs Çarşamba günü İstanbul’da Fenerbahçe Metro Enerji Spor Salonu’nda oynanacak.

Karşılıklı basketlerle geçilen ilk çeyreği 19-17 önde kapayan Fenerbahçe, devreyi de 37-31 üstün geçti. İkinci yarıya istekli başlayan Hatay Büyükşehir Belediyespor, çeyreğin sonuna doğru skor üstünlüğünü ele geçirerek periyodu 49-48 önde  tamamladı.

Son çeyrekte etkili olan Fenerbahçe, Kaptan Birsel’in elinden bulduğu sayılarla 49-53 öne geçti. Kalan dakikalarda da oyunun kontrolünü elinde tutan konuk takım maçtan 59-68 galip ayrılarak, seride elde ettiği 2-0’lık üstünlükle final yolunda büyük avantaj elde etti.
Maçta ev sahibi Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde Hind Ben Abdelkader 22 sayı üretirken, Leilani Mitchell 17 sayı ve Bahar Öztürk de 11 sayıyla mücadeleyi noktalarken, Fenerbahçe’de ise Anastasiya Verameyenka 19 sayı- 9 ribaunt- 6 asist, Kelsey Plum 18 sayı ve Kia Vaughn da 11 sayı- 7 ribauntla oynadı.

 

 

Bir cevap yazın