Tatil planları altüst oldu

Silpiyus Acente Sahibi Alp Güneşberk, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimlerinin 24 Haziran’da yapılacağının açıklanmasının ardından, bu tarihte tatil planı yapan çok sayıda kişinin rezervasyon iptali veya tarih değişikliği için acenteye geri dönüş yaptığını söyledi.

Seçim tarihinin açıklanmasıyla birlikte bütün dengelerin değiştiğini söyleyen Güneşberk, art arda gelen rezervasyon iptallerinde özellikle yurt dışı turlar için mağduriyet yaşanmasını engellemek ve tüketicilere gereken kolaylıkları sağlanabilmek adına çalışma başlattıklarını ifade etti.

Erken seçim kararı ile birlikte tatil planlarının 50’sinin iptal edildiğini belirten Güneşberk, “Seçim dönemi için önceden yapılan erken rezervasyonlarla ilgili son bir haftada çok sayıda rezervasyon iptali oldu. Ortalama olarak söylersek, seçim dönemine tekabül eden sürede şu ana kadar yaklaşık yüzde 50 rezervasyon iptali gerçekleştirdik. Erken rezervasyonlarda en büyük sıkıntı satışı yapılan yurt dışı turlarda yaşandı. Bu sorunun çözümü için birçok tur operatörü devreye girip gerekli yerlerle konuşmak zorunda kaldı. Bildiğiniz gibi turların iptal edilmesinin ardından tüketici mağduriyet yaşamasın diye havayolu şirketleri de devreye geçirildi. Birçok bilet iadesi yapıldı veya tarihleri ileriye alındı. THY, tur için alınan grup biletlerinde yâda geri dönüşü olmayan biletlerde değişiklikler gerçekleştirdi. Tüm tatil planları, seçimler öncesi Ramazan Bayramı ve üniversiteye giriş sınavları baz alınarak uzatılmıştı. Umarım 24 Haziran erken seçimleri ülkemize hayırlı gelir. Seçimin ikinci tura kalması halinde 8 Temmuz’da yapılması muhtemel ikinci tur oylama nedeniyle tüm planlar ve dengeler altüst oldu” dedi.

 

Bir cevap yazın