Yaşasın 1 Mayıs

Iskenderun’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü düzenlenen etkinliklerle coşku içerisinde kutlandı. İskenderun ve çevresi ilçelerden gelen STK’lar ile KESK üyesi sendiler, Belediyesi Spor Kompleksi önünde toplandı.

Geniş güvenlik önlemleri altında ellerinde pankartlarla, anıt alınan giriş yapan sendikalar ve STK’lar burada davul –zurna eşliğinde halaylar çekti.


Kimi def çaldı, kimi çocuğuyla birlikte yürüyüşe katıldı. Kimi düğün resimleri sırasında yürüyüşe denk geldi. Kimi ise küçücük yaşına rağmen, işçi bayramında yine ekmeğinin peşindeydi.


Katılımcıların anıt alanına yürüdüğü sırada sahil kısmında düğün resimlerini çektiren bir çift de alandan uzaklaşırken objektiflere yakalandı. Bir anda gazetecileri karşısında gören Orhan ve Merve Bayırlı çifti hem şaşırdı, hem de mutlu oldu.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Bayırlı çifti, sahili düğün fotoğraflarını çektirmek için geldiklerini belirterek, “Bugün 1 Mayıs kutluyoruz. Tören olduğunu bilmiyorduk. Her taraf kapalıydık girmek için çok dolandık. Mutluyuz. Herkesin kutlu olsun” dedi.


Tüm katılımcıların anıt alanında toplandığı sırada adının Abdullah olduğu belirtilen 10 yaşlarındaki küçük çocuğun sırtında çuvalı ile etrafta olup bitenleri izlemesi dikkat çekti.

Bir anda kameraların kendine doğru döndüğünü gören küçük işçi Abdullah kaçarak alandan uzaklaştı. Kimi gazetecilerin kendisinden fotoğraf almasını bile istemeyen küçük işçi, okula gitmediğini çöplerden kağıt, plastik topladığını söyleyen küçük Abdullah sırtına aldığı çuvalı ile alanın dışına gitti. Havanında sıcak olması nedeniyle banka uzanarak yorgunluğunu atmaya çalıştı.

Anıt alanında 1 Mayıs Tertip Komitesinin yaptığı konuşmalarla İskenderun Anıt Alanı’ndaki törenler olaysız sona erdi.

Bir cevap yazın