İşçi hareketinin öncüleri Hatay’da

1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları dolayısıyla Hatay’a gelen Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay ve Belediye İş Sendikası yetkilileri ile birlikte Hatay Valisi Erdal Ata’nın ardından Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı ziyaret etti.

Valilik Abdurrahman Melek toplantı salonunda gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ata, konukları ile bir süre sohbet ederek, sendikal faaliyetlerin gelişmiş demokrasiler için vazgeçilmez olduğunu ifade etti.
Vali Ata, bu yıl Türk-İş tarafından Hatay’da kutlanma kararı alınan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile ilgili olarak sendikanın yapmış olduğu hazırlıklar hakkında genel başkandan bilgiler aldı.

“Emek, işçi kardeşlerimizin onurudur”

1 Mayıs’ta işçi ve emekçilerle birlikte alanlarda olacaklarını söyleyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise, “Kutsaliyeti tartışılmaz olan emek, işçi kardeşlerimizin onurudur. Olanca emeğiyle üretime katılarak ülke ekonomisinin kalkınmasında büyük bir paya sahip olan işçilerimizin emeklerinin karşılığını alabilmeleri ziyadesiyle önemlidir. Tarımdan sanayiye; teknolojiden ve sağlığa yaşamın her alanında üretime katılan ve zorlu yaşam şartları ile mücadele ederek ekmeklerini kazanmaya çalışan tüm işçilerimiz, bizim için birer kahramandır. Emek ve dayanışma kavramlarının bir kez daha pekiştirildiği bu anlamlı günde ekmeğini alın teri ile kazanan tüm işçilerimizin Emek ve Dayanışma Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, iş kazalarında yaşamını yitiren tüm emekçilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum” derken, gerçekleşen ziyaretten dolayı Başkan Atalay ve beraberindeki heyete teşekkür etti.

“Mehmetçiğin başarısını destekliyoruz”

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ise hem kabul, hem de gösterilen nezaketten dolayı Vali Ata ile Başkan Lütfü Savaş’a teşekkür ederek, 1 Mayıs kutlamalarının barış ve huzur içerisinde kutlanması için gerekli bütün gayreti göstereceklerini ifade etti.

TÜRK- İş olarak, 1 Mayıs’ı neden Hatay’da kutlamak istediklerini açıklayan Ergün Atalay, “1 Mayıs’ı Hatay’da kutlamamızın amacı, TSK’nın ‘Zeytindalı Harekâtı’ ile terör örgütlerine karşı gösterdiği büyük başarıyı desteklemektir. 1 Mayıs Salı günü Hatay il binamız önünde saat 10.00’da toplanıp, itfaiye meydanına geleceğiz. İşçilerimizle, emekçilerimizle dayanışma içinde olacağız. Ben buradan tüm Hatay ve bölge halkını bu mitinge katılmaya davet ediyorum. Bu önemli günde Türk-İş Konfederasyonun yanında olmaya çağırıyorum” diyerek, alanlara davet çağrısını yeniledi.

 

 

Bir cevap yazın