Güvenlik güçleri tek tek avlıyor!

Hatay Valiliği, terör örgütü PKK’yı bozguna uğratan Hatay’ın Amanoslar kırsalındaki operasyonlarla ilgili açıklama yaptı. Amanoslar’da takibe alınan terörist grupları hedef alan operasyonlarda bordo berelilerin yanı sıra Jandarma Özel Harekat, jandarma komando ve Polis Özel Harekât timlerinin de destek verdiği belirtilirken, etkisiz olarak ele geçirilen terörist sayısı 29 olarak açıklandı.

İçişleri Bakanlığı’nın arananlar listesinde yeralan teröristlerin yanısıra çok sayıda mühimmat ve yaşamsal malzemenin ele geçirildiği operasyonlarla ilgili Hatay Valiliği’nden yapılan açıklama şöyle: “Hatay ili Amanoslar kırsalında bölücü terör örgütü faaliyetlerinin önlenmesine yönelik olarak 20 Kasım 2017 – 16 Nisan 2018 tarihleri arasında Jandarma Özel Harekât (JÖH), Polis Özel Harekât (PÖH), Jandarma Komando Birlikleri, Güvenlik Korucularının katılımı ve yakın hava destekli gerçekleştirilen planlı operasyonlarla, aralarında lider kadrodan teröristlerin de ölü olarak ele geçirilmesiyle Amanoslardaki terör yapılanmasına büyük darbe vurulmuştur.

16 Nisan 2018 günü saat 20.25 sıralarında Payas ve Hassa ilçeleri ara hattında tespit edilen iki teröristin bulunduğu alan hava desteği ile ateş altına alınmış ve iki terörist silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Teröristlerin kimlik belirleme çalışmaları sürdürülmektedir.

Hava Kuvvetleri’nin desteği ile yapılan dünkü operasyon ile birlikte; 20 Kasım 2017 tarihinde Hassa, 26 Mart 2018 tarihinde Arsuz, 31 Mart 2018 tarihinde Osmaniye, 06 Nisan 2018 Dörtyol’da gerçekleştirilen operasyonlar ile İçişleri Bakanlığı tarafından aranalar kategorisinde ‘Kırmızı Liste’de yer alan sözde Amanoslar Genel Saha Sorumlusu ‘Wedat-Amed’ kod adlı Seyithan Sinet, ‘Mavi Liste’de yer alan ‘Ferhat Cinda’ kod adlı Necmettin Kutum, ‘Turuncu Liste’de yer alan ‘Rızgar Amanos’ kod adlı Ahmet Uçar, ‘Gri Liste’de yer alan ‘Ahmet Redur’ kod adlı M. Emin Arı, ‘Gri Liste’de yer alan ‘Demhat’ kod adlı İsmail Özdemir ve yine ‘Gri Liste’de yer alan ‘Delil Teman’ kod adlı Yusuf Buldağ’ın da aralarında bulunduğu toplam 29 terörist ölü olarak ele geçirilmiştir.

Etkisiz hale getirilen teröristlerle birlikte toplam 15 adet M-16 tüfek, 34 adet M-16 Şarjörü, 10 adet Kalaşnikof tüfek, 22 adet Kaleşnikof şarjörü, 27 adet el bombası, 2 tabanca, 2 Rpg roketatar ve mühimmatı, 5 adet roketatar sevk fişeği, 3 adet anti-tank ve personel mühimmatı, 1 adet telsiz, 1 adet radyo, silahlara ait çok sayı ve ebatta mühimmat ile 15 adet sırt çantası, çok miktarda gıda ve giyecek malzemesi ele geçirilmiştir.”

 

 

Bir cevap yazın