Turizm cennetine, Turizm Haftası renk kattı

15 – 22 Nisan tarihleri arasında bu yıl 42.’si kutlanacak olan ‘Turizm Haftası’ etkinlikleri, İskenderun’da Atatürk Anıt Alanı’na çelenk sunma töreniyle start aldı.

Tarihi, kültürel ve ekonomik zenginliklere sahip ilçede turizm farkındalığı oluşturmak amacıyla düzenlenen törene, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, İskenderun Turizm ve Tanıtma Derneği(İSTUDER) Başkanı Sabahattin Uygun İskenderun Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kemal Kutlu, İSTE Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdür Vekili Alpaslan Ateş, İskenderun İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Harika Leyla Yaman, İskenderun Turizm Danışma Bürosu Sorumlusu Ayla Mutluay, İskenderun İlçe Spor Müdürü Ali Ferit Gündel, Türk Kızılayı İskenderun Şube Müdürü Ümit Günay, Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Bestami Bilgili, turizm sektörü temsilcileri, okul idarecileri ve öğrenciler katıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende, Ata’nın huzuruna çelenklerin sunulmasının ardından günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapıldı.

“İskenderun Körfezi turizm cennetidir”

İSTUDER Başkanı Sabahattin Uygun, bacasız sanayi olarak ekonomide önemli bir yeri olan turizmin kürsel olduğu kadar, ulusal anlamda da bir barış ve uzlaşı projesi olduğunu belirterek, “Doğu Akdeniz’in inci gerdanlığı İskenderun Körfezi, iklimi, güneşix denizi, zengin bitki örtüsü, muhteşem coğrafyası ve tarihsel mirasıyla ile adeta bir turizm cennetidir. Sahip olduğumuz doğal ve tarihi zenginliklerimizi gün yüzüne çıkarmalı, geleceğe en iyi şekilde taşımalı ve tanıtmalıyız” dedi.

İSTE Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdür Vekili Alpaslan Ateş ise, turizm potansiyeli en yüksek iller arasında olan Hatay’ın Türkiye sıralamasında en önde yer alması için çalıştıklarını söyledi.

“Savaş olgusu ortadan kaldırılmalı”

Ülkemizin güneyindeki sınır komşularımızda gerçekleşen kaos ve terörle mücadele nedeniyle Hatay’da bir savaş algısı yaratıldığını ve bunun da tüm sektörlerde olduğu gibi turizm potansiyeline de yansıdığını ifade eden İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, “Birçok alanda beliren olumsuzluklardan maalesef turizm sektörümüz de nasibini almıştır. Tam bu noktada özellikle bölgemizin en az diğer büyük dünya kentleri kadar güvenli olduğunu herkesin bilmesini isterim. Bu yanlış algının biran önce düzeltilmesi gerekmektedir. Zira bu algı doğal olarak endişelenen yerli ve yabancı turistlerin bölgemize gelmesine engel oluyor” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından siyasi protokol ve öğrenciler iskeleden deniz üzerinde gösteri yapan optimist sporcularını izledikten sonra Kızılay’ın kan alma çadırına geçerek, Kızılay marşını dinledi.

Sahil şeridinden İskenderun Kız Meslek ve Anadolu Teknik Lisesi’ne kadar yürüyerek, güneşli havanın tadını çıkaran protokol üyeleri, şiir dinletisi ve tiyatro gösterisinin ardından, kişisel el ürünleri sergisini gezdi, öğrencilerin yapmış olduğu yöresel yemeklerin tadına baktı.

 

 

Bir cevap yazın