Trafikte akıllı dönem başlıyor

Ulaştırma Bakanlığı, Türkiye’de sürücü davranışlarından kaynaklı trafik kazaları ve trafikte kilitlenmeye neden olan sorunları ortadan kaldırmak amacıyla akıllı takip sistemlerini devreye almaya hazırlanıyor.

Yazılımı yerli olan akıllı takip sistemiyle sürücü davranışlarında hatalı durumlar kayıt altına alınırken elde edilen veriler özel bir veri merkezinde toplanarak anında Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bildirilecek. Şoförü araç mesafesi, trafik ışığı ihlali, aşırı hız, hatalı sollama gibi durumlarda hem uyaracak olan sistem aynı zamanda denetimi de sağlayacak.

Olası bir trafik kazasında, kazaya neden olan durumlar da anında tespit edilecek. Öncelikle toplu taşıma ve ticari araçlarda uygulamaya alınacak sistem, ardından Türkiye’deki tüm motorlu taşıtlarda devreye alınacak. Ulaştırma Bakanlığı’nın koordinasyonunda, üniversiteler, İç İşleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün işbirliğinde geliştirilen sistemle, sürücüden kaynaklı trafik kazaları ve trafik sorunlarının yüzde 50 oranında düşmesi planlanıyor.

Bir cevap yazın