Eli öpülesi eller kalem tuttu

Dörtyollu 76 yaşındaki Şengül Aykın, ülke genelinde başlatılan “Okuma-Yazma Seferberliği” kapsamında, Dörtyol’da açılan kursa bir elinde baston, bir elinde kitap ve kalemle gidiyor.  Örnek mücadelesiyle dikkat çeken 7 çocuk annesi Şengül Nine, çocukluk hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu paylaşırken, kız çocuklarına da mutlaka okuyun mesajı vermeyi ihmal etmedi.

Okuma yazma öğrendiği için mutluluğunu dile getiren Aykın, “Çocukken herkes okula giderken ben de onlar gibi okula gitmeyi çok istediğim halde bana ‘Kızlar okur mu? Ne yapacaksın okuyup da. Erkek çocuklar okur’ diyerek kızdılar. Her zaman benim içimde kaldı bu sözler, okutmadılar beni… Bundan dolayı okuma – yazma okumayı çok istiyordum.  Yıllardır araçların üzerindeki ve etrafımda gördüğüm yazıları okuyamadım. Beni yanlış yönlere sevk etmek isteyenlerin tuzağına düşmemek için okumaya karar verdim. Bir harf okuduğum zaman çok mutlu oluyorum” dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Erdem, okuma yazma seferberliği kapsamında 65 kurs açtıklarını, 600’ün üzerinde kursiyerin eğitime devam ettiğini belirterek, “Şengül teyzemiz de daha önce hiç okuma yazma bilmiyorken, çok kısa bir süre içerisinde okumayı ve yazmayı öğrendi” dedi.

Bir cevap yazın