Son virajda devrildi!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Kadın basketbol Takımı, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde normal sezonun son maçında konuk ettiği Yakın Doğu Üniversitesi’ne 65-68’lik skorla yenildi. Yakın Doğu Üniversitesi bu maçla 22 galibiyetle ligi  lider tamamlarken, normal sezonda evindeki maçlarda ilk yenilgisini Yakın Doğu Üniversitesi karşısında alan ve ligi yine aynı takımla, aynı sahada mağlubiyetle kapatan Hatay’ın Melekleri ise ligi ikinci sırada tamamladı. Bu sonuçla birlikte normal sezonu 2. sırada bitirerek play-off çeyrek finali oynamayı hak eden Hatay Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, play – off’ta  Mersin BŞB ile eşleşti.

Antakya Spor Salonu’nda oynanan maça, Yakın Doğu Üniversitesi Bahar Çağlar, Olcay Çakır Turgut, Sandrine Gruda, Courtney Vandersloot, Kayla McBdride beşiyle çıktı. Yakın Doğu Üniversitesi’nde Courtney Vandersloot 18 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, ev sahibi Hatay BŞB’de de Courtney Paris 16 ribaunt kaydetti.

Maça Yakın Doğu Üniversitesi’nde Bahar Çağlar’ın basketiyle açılış yapıldı. Hatay Büyükşehir, Courtney Paris ile maçtaki ilk sayısını buldu. Maçın ilk dakikasında basket faulden gelen serbest atışla ev sahibi Hatay, 3-2 öne geçen taraf oldu. Periyotta Courtney Paris ile etkili olan Hatay ekibi ilk dört dakikada maçta 11-6 üstünlük sağladı. Yakın Doğu Üniversitesi’nde de ilk dört dakikada 6 sayıyı Bahar Çağlar kaydetti. İlk periyodu Hatay BŞB 18-17 önde bitirdi.

İkinci periyoda etkili başlayan Hatay’ın Melekleri skoru 20-17 yaptı. Maçta üstünlüğünü kuran ve etkili hücümlarla sayı üreten ev sahibi ekip periyotta 6.22 geçilirken skoru 31-24’e taşıdı. Courtney Vandersloot ve Olcay Çakır Turgut’la bu periyotta sayı üreten Yakın Doğu Üniversitesi faul problemine takıldı.  Periyotta son üç dakikaya 35-27 Hatay’ın üstünlüğü ile girildi. Rakibi ile farkı 9 sayıya kadar çıkaran Hatay Büyükşehir Belediyesi devre arasına 38-33 önde girdi.

Üçüncü periyotta da temposunu yüksek tutan Hatay Büyükşehir maçta üstünlüğünü sürdürerek farkı 10 sayıya kadar çıkardı ve periyotta dört dakika sonunda skoru 47-37’ye taşıdı. Periyotta 2.51 geçilirken Yakın Doğu Üniversitesi’nde Courtney Vandersloot ile skorda 47-47 eşitliği sağlandı.  Bu dakikadan sonra maçta üstünlüğü ele geçiren konuk takım Yakın Doğu Üniversitesi final periyoduna 51-56 önde girdi.

Final periyodunda da etkili olan Yakın Doğu Üniversitesi oyuna ağırlığı koyarak Hatay’ın Melekleri karşısında üstünlük sağladı. Periyotta son 3:43’e girilirken bu kez Hatay Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı skora 62-62 eşitlik getirince molaya gidildi. Mola dönüşü karşılıklı basketlerin yaşandığı maçın son dakikasında etkili savunma yapan Yakın Doğu Üniversite, maçtan 65-68’lik skorla ayrılarak finale adını yazdıran takım olmayı başardı.

Bir cevap yazın