Bu işbirliği İskenderun için

İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, akademik kadrosu ile birlikte, İskenderun Ticaret Odası(İTSO) Başkanı Levent Yılmaz ve yeni yönetimine hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.

Bölge ekonomisinin yanı sıra İTSO ile İSTE arasında gerçekleştirilen ve gerçekleştirilmesi planlanan projeler hakkında fikir alışverişinde bulunulan ziyarette, İTSO Başkanı Levent Yılmaz yeni yönetimini İSTE heyetine tanıttı.

İSTE, ilk 3’te

İskenderun’un tamamının İSTE’yi sahiplenmesi gerektiğinin altını çizen İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, “İTSO, İSTE ile her zaman el ele vererek, ekonomik, sosyal ve güçlü eğitim kadrosu ile Türkiye genelinde İSTE’nin sayılı üniversitelerden birinin oluşması için çaba göstermiştir. Son dönemde rektörümüzün de çok büyük katkıları ve gayretleriyle üniversitemiz, önemli başarılara imza atmıştır. Bunun yanında Türkiye genelinde alanında çok değerli, deneyimli ve donanımlı hocalarımızın da gelmesi ile eğitimin kalite çıtası hızla yükselmektedir. Ticaret ve Sanayi Odası olarak bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da her zaman üniversitemizin yanında olacağız. Sadece bizim değil, İskenderun’un tamamının, tüm sivil toplum kuruluş temsilcilerinin, sanayicilerin el birliğiyle üniversitemize sahip çıkması lazım. Çünkü, 10 bine yakın üniversite öğrencisinin bu bölgeye kattığı ekonomik değeri göz ardı edemeyiz. Türkiye’de Teknik Üniversite olarak ilk üç üniversiteden biri olan İskenderun Teknik Üniversitemizin başarısı bizleri de mutlu etmektedir. Bu başarıda emeği geçen tüm eğitim kadrosuna ve İskenderun Halkına teşekkür ediyoruz” dedi.

‘İSTE, Hatay’ın en büyük projesidir”

İSTE – İTSO işbirliğinin önemine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli de, “İTSO’nun yeni yönetimine başarılar diliyoruz. Yeni yönetim şekillendi. Başarılarınızın artarak devam edeceğine inanıyoruz. Biz her zaman söylüyoruz; İTSO iyi ki var. Bizim kuruluşumuzdan bu yana her zaman yanımızda oldunuz. Bizler de üniversite olarak elimizden geldiğince sizlere destek vermeye çalışıyoruz. İskenderun hatta Hatay’ın en büyük projelerinden biri İSTE’nin kurulması, İskenderun’a teknik bir üniversitenin kazandırılmasıdır. İSTE-İTSO işbirliğiyle birçok başarılı projelere imza atıldı. Yeni dönem de de el birliği ile daha önemli çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum. Üniversite kadromuz ve bölgemizin dinamikleri ile birlikte daha çok çalışmamız ve gayret göstermek zorundayız” şeklinde konuştu.

 

 

Bir cevap yazın