Öztürk Yılmaz, önemli mesajları Hatay’dan verdi

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Hatay ziyareti kapsamında CHP İl Başkanlığı’nda yaptığı basın açıklamasının ardından, partililerle birlikte Antakya Rum Ortodoks Kilisesi’ni ziyaret ederek, Hıristiyan vatandaşların Paskayla (Mesihkam) Bayramı’nı kutladı. Daha sonra, Hassa’daki harekât merkezini ziyaret ederek askerlere moral veren Öztürk, sınırda büyük bir fedakarlıkla görev yapan Mehmetçiğin ailelerine seslenerek, “Evlatlarınız çok önemli bir görev yapıyor, onlarla gururlanın” dedi.

“Biz halkın ittifakını kuracağız”

Hatay’da bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyleyen Öztürk Yılmaz, “Bizim din, inanç ve ibadet hürriyetine sonsuz bir saygımız var. Bu saygımız Cumhuriyet Halk Partisinin de temel ilkesidir. Biz öyle veya böyle erken veya normal zamanında seçime gidiyoruz. Karşımızda ittifak kuran bir anlayış var. Biz bu ittifaka korku ve koltuk ittifakı diyoruz. Bizim kuracağımız ittifak ise geniş tabanlı halkın ittifakı olacaktır. Biz bunu başarabileceğimizi düşünüyoruz. Çünkü Türkiye’nin en önemli üç konusu nedir derseniz; bir tanesi sosyo-ekonomik gelişmişlik farklılıkları ve bunların yarattığı sorunlardır. Bunları çözmemiz gerekiyor. İkincisi Türkiye’yi demokrasi krizinden kurtarmamız gerekiyor. Üçüncüsü kutuplaşmayı ve etnik kimliklere sıkışmışlığı aşmamız gerekiyor. Bunları yaparsak bu konuda büyük bir ütopya yaratırsak, inançlı ve kararlı bir şekilde çalışırsak emin olun 2019 milletin zaferiyle sonuçlanır, millet kazanır, halkımız kazanır, ülke kazanır” dedi.

“İktidar inançla çalışanlarındır”

Partililerin seçim hazırlıklarına şimdiden başlamaları gerektiğinin altını çizen Yılmaz, “İktidar ancak inançla çalışanlarındır. Aşkla, şevkle, milletin her kesimine dokunanların ancak başarabileceği bir şeydir” ifadelerini kullandı. Yılmaz, hükümetin Suriye politikasını da eleştirerek, Türkiye’nin çeşitli ülkelerden mültecilerin akınına uğradığını söyledi.

“Mültecilerin yığıldığı bir ülke olduk”

“Türkiye bugün doğudan, batıdan, güneyden gelen ve kendi ülkelerindeki çatışma ortamını terk edip kaçmak isteyen mültecilerin yığıldığı bir ülke haline dönüşüyor” diyen Yılmaz, “Afganlar, Pakistanlılar, Afrikalılar geliyor. Yetmedi Iraklı, Suriyeli, Yemenli geliyor. Siz Türkiye’nin kapılarını yatırımcılara açın, tacirlere, ticaret yapanlara açın, Mültecilere, bu ülkeye yük olacaklara açmayın. Eğer bu övünülecek bir şey olsaydı bunu sizden önce Avrupalılar yapardı. Norveç 8-9 bin mülteci aldı diye ballandıra ballandıra anlatıyor ve herkes takdir ediyor anları. Sen 3,5 milyon insanı içine almışsın seni kimse takdir etmiyor. Diyorsun ki ‘Eyvah paramızı da vermiyorlar.’ Bu mülteci konusu Türkiye’nin başına bela olacak. Türkiye’nin kaynakları gidiyor” diyerek, hükümete yüklendi.

“Biz bir olunca daha güçlü oluruz”

Yılmaz, beraberindeki heyetle birlikte Hassa’nın Suriye sınırındaki kontrol noktasında nöbet tutan güvenlik güçleri ziyaretinde de askerlerle bir süre sohbet ettikten sonra gazetecilere açıklama yaptı. Yılmaz, ülke ve millet adına askerlere teşekkür ederek, “Türkiye Cumhuriyeti devleti elbette kendi güvenliğini sağlamak zorunda, kendi sınır güvenliğini sağlamak, terörle mücadele etmek zorunda. Ülkenin menfaatleri için halkın menfaatleri için bunu yapmak zorundadır” derken, ordunun onur ve gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

Sınırın sıfır noktasından birlik mesajı vermek istediklerinin altını çizen Yılmaz, “Umarız buradan birlik dirlik mesajımız Türkiye’nin her yerine ulaşır. Önemli olan 80 milyonun bir olması, birlikte olması. Bu ülkenin hiçbir zaman işgale maruz kalmaması, terör tehdidine, başka tehditlere maruz kalmamasıdır. Biz bir olunca daha güçlü oluruz. Daha diri, daha iri oluruz.” değerlendirmesinde bulundu.

 

 

 

 

 

Bir cevap yazın