Bocce turnuvası heyecanlandırdı

Gençlik Hizmetleri ve Spor Hatay İl Müdürlüğü tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılı okullar arası Bocce turnuvası sona erdi. İskenderun Barbaros Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kompleksinde gerçekleştirilen turnuva Yıldızlar, Gençler, Küçükler kategorisinde yapıldı. Sporcular attıkları topların hedef topa(pallinoya) yakın olmasını sağlamak için kıyasıya mücadele etti. Pollinoyayı göze kestiren sporcular rakip toplarından hedef topa daha yakın olarak atılan her top için takımına bir puan kazandırdı. Yoğun ilgi gören turnuvada Küçük Erkekler sıralamasında Defne Büyükçat Ortaokulu birinci, Defne Özengili Ortaokulu ikinci, Dörtyol Mehmet Akif Ortaokulu üçüncü ve Antakya Dikmece Ortaokulu ise dördüncü oldu.

Rakiplerine karşı daha atış yaparak puanları tek tek toplayan ve dereceye giren okullara kupa ve madalyaları, törene katılan İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun ilçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdür Vekili Ferit Ali Gündel, İşadamı Nuri Üysen, Tosyalı Fen Lisesi Baş Müdür Yardımcısı Ahmet Keskin, Yükseliş Koleji Genel Müdürü Aykut Davut Öktem ve TBBDF Hatay İl Temsilcisi Emre Gökçen tarafından takdim edildi.

“Bocce yaygınlaşacak”

Bocce’nin kısaca tarihçesinden bahseden İskenderun ilçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdür Vekili Ferit Ali Gündel, “Bocce milattan önce binlerce yıl öncesine, Anadolu’ya dayanan ve son yıllarda ülkemizde de gelişen, ilgi duyulan bir spor dalı oldu. Bocce sporunu ilçemizde daha fazla yaygınlaştırmak için Hatay Okul Sporları küçükler, yıldızlar ve gençler (kız-erkek) kategorilerinde il birinciliği turnuvalarını Gençlik Spor İlçe Müdürlüğümüz koordinesinde ilçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz işbirliği ile Barbaros mesleki ve teknik Anadolu lisesi petank sahasında gerçekleştirdik. Başarılı olan sporcularımızı ve tüm okullarımızı tebrik ediyorum. Turnuvada Hatay il birincisi olan okulumuz Defne Büyükçat Ortaokulu takımımız Malatya’da yapılacak grup müsabakalarında ilimizi temsil edecek. Hatay’ı en iyi şekilde temsil edeceklerine inancım tamdır. Takımımıza başarılar diliyorum” dedi.

Dostluk kazandı

İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk de, turnuvaya katılan tüm öğrenci, öğretmen ve yöneticilerine teşekkür ederek, birinci olan takıma Malatya’daki turnuvalarda başarılar diledi. İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İşadamı Nuri Üysen’le mini bir Bocce turnuvası yaptı. Gerçekleştirilen turnuvada yapılan atışlarda dostluk kazandı.

Bir cevap yazın