İskenderun ‘Çiçek’ koktu

Farklı dinlerin bir arada huzur ve kardeşlik içerisinde yaşadığı İskenderun’da Ortodoks Cemaati, İsa Mesih’in Yeruşalim’e girişinin temsil edildiği  ‘Zeytindalı Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutladı.

Hz. İsa’nın çarmıha gerilmeden önce Kudüs’e son kez girişinde zeytin dallarıyla karşılanması olarak kabul edilen ‘Zeytin Dalı Bayramı’, diğer adıyla ‘Çiçek Bayramı’ ayini İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi’nde gerçekleşti. Papaz Dimitri Yıldırım’ın yönettiği ayine katılmak üzere Ortodoks Kilisesi’ne çocuklarıyla birlikte gelen cemaatin ellerindeki özenle süslenmiş çiçekler dikkat çekti.

Kilise Papazı Dimitri Yıldırım başta olmak üzere, çocukların ellerinde çiçeklerle süslenmiş haç şeklindeki mumlarla kilise içerisinde İsa Mesih’in üçüncü gün dirilişini simgeleyen, üç turu ilahiler eşliğinde attığı ayinde, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Savaşın sona ermesi ve insanların barış içerisinde yaşaması için duaların edildiği ‘Zeytindalı Bayramı’nı ayininde Papaz Dimitri Yıldırım, ayin sonunda cemaate komünyon ve çiçek dağıtttı.

 

Bir cevap yazın