DSİ ile Hatay’da ziraat bir adım önde

Devlet Su İşleri(DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Hatay yatırımlarını açıkladı. Son 15 yılda Hatay’da 5 baraj ve 3 gölet yaptıklarını söyleyen Acu, 81.530 dekar zirai arazinin de sulamaya açıldığını söyledi.

İnşaatı devam eden 94 km’lik isale hattı ve içmesuyu arıtma tesisi ile Hatay’ın 2050 yılına kadar içmesuyu ihtiyacını karşılayacaklarını söyleyen Genel Müdür Acu, “Hatay şehir merkezi, Samandağ ilçe merkezi ve 16 mahalleye geçen yıl hizmete aldığımız Büyük Karaçay Barajı ile içmesuyu sağlayacağız. Büyük Karaçay Barajı’ndan alacağımız suyu inşa etmekte olduğumuz 94 km’lik isale hattı ve içmesuyu arıtma tesisi ile şehre ileterek Hatay’ın 2050 yılına kadar içmesuyu ihtiyacını karşılayacağız. İsale hattı ve içmesuyu arıtma tesisinin inşat çalışmaları devam etmektedir. 2003 yılından bugüne kadar tamamladığımız 5 baraj ve 3 gölet ile vatandaşlarımızın yüzünü güldürdük. Su kaynaklarımızı en iyi şekilde değerlendirmeye devam ediyoruz” dedi.

Tarıma elverişli araziye can suyu

Son 15 yılda inşa edilen sulama projeleri ile 81.530 dekar zirai arazinin sulamaya açıldığını altını çizen Murat Acu, “Böylece Hatay’da ziraatı bir adım daha ileri taşıdık ve çiftçilerimize yıllık 61 milyon TL ilave zirai gelir artışı sağladık. Sulamaya açtığımız bu alan çok önemli ama sulayacağımız daha fazla alan var. Şu anda inşaat çalışmaları devam eden sulama tesisleri ile 137.110 dekar verimli araziyi daha sulamaya açacağız. Bununla birlikte Hatay’ın dört bir yanında inşaatı devam eden 12 adet daha taşkın koruma tesisi bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

 

Bir cevap yazın