Bu okulda kuş evi projesi uygulanıyor

İskenderun Yunus Emre Ortaokulu, öğrencilerinin kuş çeşitliliğini öğrenmesi ve doğal yaşama dikkat çekmek amacıyla ‘Kuş Evi’ projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında okul bahçesine ‘Bu okulda kuş evi projesi uygulanmaktadır” afişi asılırken, ağaçlara da çeşitli renklerde çok sayıda kuş evi monte edildi.

İskenderun Yunus Emre Ortaokulu Müdürü Cihangir Kaya, projenin diğer bir amacının da ‘Kuş Evleri Fotoğrafçılığı’ projesi ile kuş ve kuş evleri fotoğraf çekimi yapmak isteyen fotoğraf tutkunlarını da okula çekmek olduğunu ifade etti.

Topluma hizmet uygulaması kapsamında öğrencilerin bilinçlenmesi ve kuş türleri ile özelliklerini öğrenebilmeleri için bu projenin büyük önem taşıdığını belirten Yunus Emre Ortaokulu Müdürü Cihangir Kaya, “Osmanlı mimarisi ve İslami eserlere dahil edilen kuş yuvalarını atalarımızdan bizlere örnek alınacak bir hatıra olarak yaşatmak ve bu geleneği sürdürmek için okulumuz öğretmen, öğrenci ve velilerimizle kolları sıvadık. İnsanların çevrelerine karşı daha duyarlı olmaları konusunda bir farkındalık yaratmak için bir araya gelen öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz ihtiyaç sahibi tüm canlılara yardımı bir insanlık vazifesi olarak görüp bir nebze olsun buna katkı vermek istediler” dedi.

 

Bir cevap yazın