Battı-Çıktı’da son durum

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun trafiğini yüzde 30 oranında rahatlatacak olan Pac Meydanı Battı Çıktı Projesi İnşaatı’nda incelemelerde bulundu. Çalışmaların aralıksız olarak gece gündüz devam ettiğini ve iş yükünün arttırıldığını anlatan Başkan Savaş, projeyi haziran ayına yetiştirmek için personelin adeta seferberlik içerisinde çalıştığına vurgu yaptı.

Büyükşehir Belediyesi olarak daha önce biri İskenderun’un biri de Antakya’nın girişinde olmak üzere iki battı çıktı projesini tamamladıklarını, şimdi ise biri Defne’de ve biri yine İskenderun’un göbeğinde olmak üzere iki battı çıktı projesinin de yapımının hızla devam ettiğini söyleyen Başkan Savaş, kazı çalışmaları sırasında tarihi dokuya rastlandığı için yapımı uzun süren Defne Uğur Mumcu Bulvarı’ndan çıkan tarihi eser kalıntılarının EXPO 2021’de 15 dönümlük bir alanda sergileneceğini dile getirdi.

3 kavşağı birleştiren 1700 metrelik İskenderun Pac Meydanı Battı Çıktı Projesi’nin İskenderunluların yanısıra bütün Hataylılara ulaşım kolaylığı sağlayacağını anlatan Başkan Lütfü Savaş, “Bu projemizi Haziran ayına kadar tamamlamayı düşünüyoruz. İş yükünü arttırdık, kapsamı genişlettik. Yer altı zemin etütlerinden tatmin olmayınca, yeniden yaptık. Yan yolları ulaşıma açtık. Şu anda trafiği zorlayacak bir sıkıntı yok. Bittiği zaman İskenderun trafiği yüzde 30 civarında rahatlayacak. Ulaşım master planı çerçevesinde kooperatifleri de birleştirdiğimiz zaman İskenderun son 30 yılın en rahat trafiğine sahip olacak” dedi.

 

Bir cevap yazın