Koş Lütfü Savaş koş!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı (HBB) Lütfü Savaş, İskenderun’da gerçekleştirdiği seri ziyaretler kapsamında Büyük Çarşı İşhanı’nda bulunan esnaf oda başkanlarının ardından, İskenderun Bahçeşehir Koleji ile ilçede yeni hizmet vermeye başlayan Hatay Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Derneği’ni ziyaret etti.

Esnaf oda başkanları ve esnaflarla biraraya gelerek hem sorun ve sıkıntıları dinleyen, hem de hizmetlerini anlatan Başkan Savaş daha sonra İskenderun Bahçeşehir Koleji öğretmen ve öğrencileri ile birlikte, barışa vesile olması temennisiyle zeytin ağacı fidanını toprakla buluşturdu.

“Hatay’ı hakkettiği konuma taşıyacağız”

Sırasıyla, İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu, İskenderun Hızarcılar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Abdulkadir Akıncı, İskenderun Radyo ve Elektrik Teknisyenleri Odası Başkanı Musa Mert, İskenderun Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nurettin Tabaş ve İskenderun Fırıncılar Odası Mahmut Şenöz’ü ziyaret eden Başkan Lütfü Savaş, oda başkanlarının sorun ve sıkıntılarının çözümü konusunda idare amirlerine talimat vererek, çalışmaların biran önce başlatılmasını istedi.

En doğru şekilde çalışmalar yaparak Hatay’ı istenilen konuma getireceğini söyleyen Başkan Savaş,  gördüğü sevgi seli ve sıcak karşılamalardan dolayı oda başkanlarına ayrı ayrı teşekkür etti.

“İdeallerimiz var”

‘İdeolojisi olan adamdan korkmayacaksın, ideolojisi olan adamın idealleri vardır’ diyerek Hatay için ideallerini anlatan Başkan Savaş, “26 metrenin üstündeki yollar bizim. Yani yolların büyük bir kısmı İskenderun Belediyesi’ne ait. Doğal olarak temizlikte onlara ait. Ulaşım master planı yapıyoruz. Arsuz ve Defne’den başladık. Yavaş yavaş bu tarafa geleceğiz. Amacımız; minibüs sayısını azaltmak, daha konforlu daha sağlıklı araçlarla halkımıza rahat ve konforlu ulaşım sağlamak ve istedikleri yere ulaştırmaktır. Bu konuda da İskenderun’u rahatlatacak tek şey ‘Battı Çıktı’ projemiz. İnşallah Haziran’da tamamlandığı vakit ulaşım yüzde 30 rahatlayacak. Hatay kozmopolit bir şehir, yüzlerce farklı insan yaşıyor ve herkesin temizlik anlayışı farklı. Şuan da 500 bin civarında Suriyeli var onlar da biraz şehrin kirlenmesine neden oluyor” dedi.

“Burayı iktidara vermeyeceğiz”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, önümüzdeki yerel seçimlerle ilgili Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun görüşleri doğrultusunda hareket edeceğini belirterek, “Ben ideali arayan bir adamım. Bugüne kadar hiçbir yerde aday olmadım, hep davet edildim. Davete de icabet ettim. Bundan sonrasında da Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ne derse onu yapacağız. Bırak derse bırakacağız, devam et derse devam edeceğiz. Bizim Ankara ile bugüne kadar hiçbir sorunumuz olmadı. Nasip de varsa devam ederiz. Ama siyaset bu, ne olacağı belli olmaz. Gönlümüzden devam etmek geçiyor. Bakın şehirleri yönetmek zordur. Bizim konuşmalarımız, hareket tarzımız, hizmet şeklimiz, Hatay halkının yüzde yüzünü tatmin edecek diye bir şey yok. Şu var ki; şehirlerin idealleri önemli. Bu kapsamda o ideali bulmak da çok önemli. Bugüne kadar bizim Hatayla ilgili ne parti olarak, ne de belediye olarak bir sorunumuz olmadı. Ama bu coğrafya çok zor ve iktidar da burayı istiyor. Biz de burayı onlara vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Bir cevap yazın