Bu halı saha kardeşliği sağlayacak

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Saha Müdürü(BMMYK) Minata Oulein Conde Bangoura, beraberindeki heyetle birlikte Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı  Altınözü Boynuyoğun Geçici Barınma Merkezi’ni ziyaret etti.

Hatay İl Göç İdaresi Müdürü Mustafa Cengiz Bilen ve Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur’un eşlik ettiği ziyarette Bangoura, Suriyeli misafirler hakkında bilgi aldıktan sonra, merkezdeki kadınlarla ve çocuklarla biraraya geldi.

Eğitim Merkezi’ndeki çeşitli kursları da ziyaret eden Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Saha Müdürü Minata Oulein Conde Bangoura, Suriyeli çocukların yapmış olduğu resimleri inceledikten sonra, taekwando eğitimi alan çocukların gösterisini izledi. Çocukların gösterisini alkışlayan Bangoura, herhangi bir ihtiyaçları olup olmadığını sorduktan sonra, protokolle birlikte Altınözü Hacıpaşa Mahallesi’nde yapımı tamamlanan halı sahanın açılışını gerçekleştirdi.

Sahadaki ilk vuruş

Altınözü Kaymakamlığı ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) işbirliğiyle, “Savaş Bizi Ayırıyor, Futbol Bizi Bir Araya Getiriyor Projesi” kapsamında, Hacıpaşa ilk ve ortaokulu bahçesindeki halı sahanın açılışı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

BMMYK Hatay Ofis Müdürü Minata Conde, açılışta yaptığı konuşmada, projenin birkaç ay önce başladığını ve amaçlarının Suriyeli ve yerel halk arasındaki kardeşliği sağlamak olduğunu söyledi. Futbolun sadece fiziksel bir aktivite olmadığını belirten Conde, “Sizi birbirinize yakınlaştırır. Bu proje de sosyal uyumu sağlayacak ve çocukları bir araya getirecek. Çünkü çocuklar bir araya geldiğinde aileler de bir araya gelir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Bu saha Hacıpaşa Mahallemize bir ödül”

Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur da yakın bir zamanda Suriye’nin huzura kavuşacağını, barış ortamı sağlanınca Suriyeli misafirlerin de geri döneceğini belirterek, “Altınözü’nde vatandaşlarımız 7 yıldır Suriyeli misafirlerimize evini açmış, aşını paylaşmış. Bugün de en fazla Suriyeli misafir eden Hacıpaşa Mahallemize ödül olarak bu projemizi hazırlamıştık. Suriyeli kardeşlerimizle Hacıpaşa’daki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olan kardeşlerimizin sporla birleşmeleri ve bir arada olmalarını düşünerek projemizi hazırladık. Sahanın hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Açılışın ardından, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Saha Müdürü Minata C. Bangoura, Kaymakamlık ve WHH arasında yapılan protokol kapsamında Boynuyoğun Geçici Barınma Merkezi’nde hayata geçen Sera Projesi inşaat çalışmalarını inceledi.

 

 

Bir cevap yazın