Mehmetçiğe ‘BAK’an ziyareti

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Hatay İl Jandarma Komutanlığı, Hatay Valiliği ve AK Parti Hatay İl Başkanlığı ziyaretinin ardından, yapımı devam eden 25 bin kişilik Hatay Stadı’nda incelemelerde bulundu. İl Jandarma Komutanlığı’nda Mehmetçiğe moral ziyareti gerçekleştiren Bakan Bak, Zeytindalı Operasyonu’nu bir yenilenme, bir destek operasyonu olarak nitelendirdi.

“İlk darbeyi gördüler”

Sınırlarımızda yuvalanmak isteyen  dış güçlerin Türk Milletinin ve TSK’nın ilk darbesini gördüğünü söyleyen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, çok şükür gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı’nda hem bölgeye bir barışı taşıdılar hem de terörden arındırdılar. Tabi oradaki süreç malum, bu terör örgütleri YPG-PKK bütün işleri kalleşçe, tuzak kurarak yaptı. EYP şeklinde tuzaklar mevcut. Onları arındırmak için Türk Silahlı Kuvvetlerimizdeki ilgili birimler çalışıyor. Şehitlerimizin kanları ile sulanan topraklarımızın ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Tabi şehitlerimiz oluyor, gazilerimiz oluyor ama sınırımızın hemen ötesinde bir yuvalanmış bir terör örgütlerini dağıtmamız, bunları ortadan kaldırmamız çok önemli. Sınırımızın hemen yanında bir terör devleti kurmaya çalışan işbirlikçiler, dış güçler, karşılarında Türk milletini ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin ilk darbesini gördüler” dedi.

“Afrin’e barış götürdük”

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Özgür Suriye Ordusu ile beraber yürüttüğü operasyonda Afrin’e barışı götürdüğünü ifade eden Bakan Bak, “İnsanlara gülmeyi, barışın şefkatini, Türk milletinin Türk halkının sevgisini, saygısını şefkatini götürmüştür. Onların bu yüzlerindeki ifadeleri gördükçe hakikaten bu milletin, bu ordunun ne kadar büyük bir millet olduğunu ne kadar büyük bir ordu olduğunu görüyoruz. Allah ayaklarına taş değdirmesin, ordumuzu muzaffer kılsın. Oradaki komutanlarımıza da şükürler versin tabi. Sadece bu operasyonda değil Zeytindalı Operasyonu bir yenilenme bir destek operasyonu. Orayı, Afrin’i nasıl Cerablus’u Fırat Kalkanı’nda o bölgeyi Türkiye Cumhuriyeti destekledi, orada adeta yeniden hayat kurulmasını, sosyal yapının yeniden yaşanmasının sağladıysa buradaki süreçte de aynı şeyler yapılacak” dedi.

“Hatay Halkı’na saygıyla eğiliyoruz”

Daha sonra, Hatay Valiliği’ni ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Vali Ata ile şehirdeki proje ve yatırımları değerlendirirken, “Güzel Hatay’a yeni tesisler kazandırmaya devam edeceğiz” dedi. Hatay Halkı’nın Zeytin Dalı Harekatı’na verdiği desteğin önemine değinen Bak, “Afrin bölgesindeki sosyal dönüşümün, barışın ve hayatın devamının sağlanması için Hatay halkının özverisine, vatanına, milletine olan bağlılığına ,ordusunun arkasında olmasına saygıyla eğiliyoruz. Gerçekten çok güzel bir örnek. Güzel bir vatanperverlik örneği gösterdiler geçmişte olduğu gibi” şeklinde konuştu.

 

 

Bir cevap yazın