Afrin şehidine veda

Suriye’nin Afrin bölgesindeki ‘Zeytindalı Harekâtı’ kapsamında yürütülen arama tarama faaliyetleri sırasında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Kadir Hasan Demiral, memleketi Hatay’da son yolculuğuna uğurlandı.

Kadir Hasan Demiral (23) için Antakya Mezarlık Kompleksi’nde düzenlenen cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanısıra, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kültür Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Hatay milletvekilleri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Antakya Mezarlık Kompleksi’nde düzenlenen cenaze töreninde, şehidin babası Mustafa Sami oğlunun naaşı başında gözyaşı dökerken, metanetini koruyan anne, ağlamayacağını söyleyerek, “Onları sevindirmeyeceğim, vatan sağ olsun” dedi. Ailenin en büyük çocukları olan Şehit Sözleşmeli Er Kadir Hasan Demiral’ın (23) cenaze törenine 5 yaşındaki kardeşi Kerem, askeri üniforma ile katılarak, ağabeyinin naaşına kadar asker selamı verdi.

Kore gazisi dede İhsan Özdemir madalyalarını takarak, İstanbul’da vatani görevini yapan şehidin diğer kardeşi Taner Demiral da üniformasıyla törene katıldı.Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun kıldırdığı cenaze namazının ardından Demiral’ın cenazesi, Antakya Şehitliği’nde toprağa verildi. Cenaze sonrası Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Hatay Valisi Erdal Ata ile birlikte şehidin tabutuna sarılı Türk Bayrağı’nı şehit Babası Mustafa Sami’ye  takdim etti.

Bir cevap yazın