157 gazi, harekâta kaldığı yerden devam

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında teröristlerden temizlenen yerlerde Suriyeli vatandaşların evlerine dönmeye başladığını açıkladı. Kuvvet komutanları ile birlikte Kilis ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirdiği birlik, karargah ve komuta yerlerindeki inceleme ve denetlemelerinin ardından yaptığı açıklamada, harekatın hem askeri hem insani değerler anlamında diğer dünya ülkelerine örnek olacak şekilde, Birlemiş Milletler kararları doğrultusunda, kullanılan silah ve mühimmat dahil uluslararası hukuka ve terörle mücadele esaslarına uygun olarak sürdürüldüğünü belirtti.

Teröristlerin, Afrin bölgesinden önemli oranda temizlendiğini vurgulayan Akar, Afrin şehir merkezinde kontrolün sağlanmasından sonra meskun mahallerde mayın ve el yapımı patlayıcı temizleme faaliyetlerine ağırlık verildiğini bildirdi.

“Suriye’ye geri dönüşler başladı”

Harekat süresince maddi ve manevi olarak ordunun daima yanında olan ve ordu – millet anlayışının en güzel örneklerini sergileyen Türk Milleti’ne teşekkür eden Orgeneral Akar, “Gelinen aşamada harekât bölgesinde kalan sivillerin temel ihtiyaçlarının süratle karşılanmasına hassasiyet gösterilerek, sağlık hizmeti ve diğer yardım malzemelerinin ulaştırılması için ilgili kamu kurumları ile koordineli çalışmalar devam etmektedir. Ayrıca bölgede yaşayan sivillerin can ve mal emniyetinin sağlanması için gereken her türlü tedbir alınmış, bundan sonra da huzur ve güven ortamının korunması konusunda asla taviz verilmeyecektir. Ayrıca harekât esnasında yaralanarak tedavileri sonrasında muharebe sahasına kendi istekleri ile dönen şu ana kadar 157 personelimiz mevcut. Dünyanın hiçbir ordusunda bulunamayacak böylesine asil hasletlere sahip, şerefli ve temiz kalpli insanlarla görev yapmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.  Gücünü asil Türk Milletinin sevgi ve güveninden alan Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vatanın bütünlüğüne, devletin bekasına ve Türk Milletinin huzur ve güvenliğine yönelecek her türlü tehdit kararlılıkla yok edilecektir. Mücadelemiz, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar aynı azim ve kararlılıkla sürdürülecektir. Bu vesile ile Zeytin Dalı Harekâtı’nın başarıyla yürütülmesinde en büyük pay sahibi aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, çatışmalarda yaralanan kahraman gazilerimize acil şifalar diler, kahraman ordumuzun maddi ve manevi olarak daima yanında olan ve ordu millet anlayışının en güzel örneklerini sergileyen asil milletimize harekât süresince Türk Silahlı Kuvvetlerine verdiği destek ve duyduğu güvenden dolayı sonsuz saygı ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

Bir cevap yazın