Kaymakam, konuğunu 70’li yıllara götürdü!

Eğitim ve iş dünyasının tanınan ismi, bölgenin hayırsever işadamı, Yükseliş Koleji Sahibi Nuri Üysen, Arsuz’a bağlı Haymaseki Mahallesi’ni ziyaret ederek 70’li yıllarda öğretmenlik yaptığı eski okulunu ziyaret etti. Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez’in de eşlik ettiği ziyarette, işadamı Üysen’in öğrencileri ve o dönemde beraber yaşadığı mahalle sakinleri ile buluşmasında duygu dolu anlar anlar yaşandı.

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı’nın, Üysen’e hediye ettiği o döneme ait fotoğrafı ve ders planı defterinden kendi el yazısı bulunan bölümlerin bulunduğu özel olarak hazırlatılmış fotoğrafı ziyareti daha da anlamlı kılarken, Üysen geçmişe kısa bir yolculuk yaparak, o yıllara ait anılarını tazeledi.

Haymaseki İlkokulu’nu gezip öğretmenler, öğrenciler, halk eğitim kursiyerleri, eski öğrencileri ve mahalle sakinleri ile sohbet eden Üysen, Haymaseki İlk ve Ortaokulu’na çeşitli konularda destek sözü verirken Yükseliş Koleji’nin yeni yerine taşınması ile eğitim verdiği okulu kardeş okul yapacağını ifade etti.

Kaymakam Musa Sarı’ya anlamlı hediyesinden dolayı da teşekkür eden Üysen, daha sonra okula eşiyle birlikte tekrar geleceğini belirterek, mahalle sakinlerine, okul yöneticilerine  ayrı ayrı teşekkür etti.

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı da, en büyük yatırımın eğitim olduğunu belirterek, birçok insanın kıt imkanlarının olduğu o dönemlerde, mahalle sakinlerine özveri ile eğitim veren ve bir çoğunun önemli yerlere gelmesine katkı sunan işadamı Nuri Üysen’e şahsı ve mahalle halkı adına şükranlarını sundu.

 

Bir cevap yazın