Artık güvenlik korucularının da derneği var

Hatay Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Derneği İskenderun’da bağlı Denizciler Mahallesi’nde törenle açıldı.


Programa İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Genel Başkanı Abbas Gündüz, Hatay Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Musa Salık ve güvenlik korucuları katıldı.


Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunmasının akabinde İmam Hatip Recep Ateş tarafından Kur’an tilavetiyle başlayan açılış töreni, Hatay Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımının gösterisiyle devam etti.


Hatay’a 500 kişilik korucu kadrosu verildiğini belirten Hatay Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Musa Salık, 11 ilçede görev yapan tüm korucuları tek çatı altında topladıklarını söyledi.

Afrin’e koruculuk sistemi getirilmeli

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terör örgütlerine karşı sürdürdüğü ve başarılı geçen Zeytin Dalı harekatı zaferi sonrasında bölgede çeşitli arama tarama faaliyetlerinin yapıldığını ifade eden Sözen, Afrin’de temizliğin yapılmasından sonra oraya bir daha terörist gelmemesi anlamı taşıdığını söyledi. Sözen, Afrin beldeleri ve Afrin merkezinin teröristlerden temizlendiğini ancak orada kalıcı bir çözüm için mutlaka Türkiye’de olduğu gibi koruculuk sistemine geçilmesi gerektiğini belirtti.


Dün Çanakkale’de, Doğu ve Güneydoğu’da kimle savaşıldıysa bugünde aynı zihniyetin torunlarıyla savaşıldığını ifade eden Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, “Biz dün Sarıkamış’ta kimle savaştıysak, bugün Afrin kırsalında da aynı kişilerle savaşıyoruz. Oyunun adı değişse de oyuncular hep aynıdır. Biz güvenlik korucuları olarak Güney ve Doğu Anadolu’da olduğumuz gibi bugün Afrin’de de güvenlik güçlerimizin yanında omuz omuza mücadelemizi sürdürüyoruz. Allah izin verirse son korucumuz şehit oluncaya kadar, bu mücadelemiz sürecek ve bu kutsal topraklara hainler asla ayak basamayacak” dedi.


İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk de, devletin verdiği yetki ile Hatay’da 500 güvenlik korucusunun olduğunu ifade ederek, “Gücümüze güç kattılar. Daha etkin mücadele konusunda, birlikte özveri ile çalışıyorlar” dedi.


Güvenlik korucuları ile sık sık operasyonlara çıktıklarını belirten Adana Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş da, “Açık ve net söylüyorum bölgede geçen sene etkisiz hale getirdiğimiz terörist sayısı 12, koruculuk faaliyeti başladıktan sonra ise etkisiz hale getirdiğimiz terörist sayısı 35 oldu. 12 nerede 35 nerede. Burada güvenlik korucularımızın büyük katkısı var” dedi.
Konuşmaların ardından Hatay Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Derneği açılışı gerçekleştirdi. Dernek Başkanı Musa Salık, protokol üyelerine derneği gezdirerek bilgiler verdi.

Bir cevap yazın