İskenderun’un sorunlarına neşter vurmaya talip

İskenderun Belediye Başkanlığı için çalışmalarına start veren Cumhuriyet Halk Partisi Kurultay Delegesi, Özel Palmiye Hastanesi Başhekimi ve Genel Cerrahi Uzmanı Yılmaz Şahutoğlu, Esnaf Oda Başkanları’nın ardından İskenderun Eczacı Teknisyenleri Derneği’ni ziyaret etti. Birebir halkla yüz yüze görüşerek ve halkın arasına inerek farklı bir seçim stratejisi yürüten Şahutoğlu, gittiği her yerde büyük bir sevgiyle karşılanıyor.  İskenderun’daki tüm sosyal katmanları ve farklı renkleri kucaklayıcı bir yaklaşımla ziyaret ederek İskenderun ile ilgili analizler yapan Yılmaz Şahutoğlu, adaylığını açıklamasının ardından modern, çevreci, sosyal hayata ve kente canlılık katacak, kısacası İskenderun’u şaha kaldıracak projelerinden de örnekler verdiği ziyaretlerini ekibiyle birlikte tam kadro gerçekleştirdi.

 “Esnaf odaları, barışın tesisinde başkahramanlardır”

İskenderun’daki meslek oda başkanları ile seçimden seçime değil, her zaman gönül bağı içerisinde hareket ettiğini söyleyen Yılmaz Şahutoğlu, “Odalarımızın çalışmalarını ciddi manada yakından takip ediyor ve takdir ediyoruz. Bizim açımızdan meslek odaları, sadece esnafımızın, çalışanlarımızın ekonomik sıkıntıları ile ilgilenen, onların çözüm noktalarında irade göstermeye çalışan gruplar değil, aynı zamanda toplumsal barış ve huzurumuzun tesis edilmesinde rol oynayan başkahramanlardır” dedi.

“İskenderun ve Hatay, önemli bir coğrafya”

Barışın tesis edilmesinde bu şehirde yaşayan herkese ciddi anlamda görevler düştüğünü söyleyen Yılmaz Şahutoğlu, “Dünya tarihinin yönünü değiştiren Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıldönümünü siz değerli esnaf oda başkanlarımız ile beraber kutladık. Çanakkale Destanı; Türk ulusu açısından çok büyük öneme ve değere sahiptir. Bu uğurda canlarını feda eden başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi minnetle yad ediyoruz. Kuşkusuz ki biz İskenderun ve Hatay gibi çok önemli bir coğrafya’da yaşamaktayız. Bu coğrafyanın birer bireyi olmaktan gurur duyuyoruz. Bu bağlamda bu şehirde yaşayan herkese ciddi anlamda görevler düşmekte. Bizler de bu barış ve huzur ikliminin devam etmesi için üzerimize düşen her türlü gayretin içerisinde yer aldık, almaya da devam edeceğiz. Bu barış ortamının devamı için Afrin’e harekât düzenleyen ordumuza başarılar diliyoruz. Afrin’de şehit düşen askerlerimize de Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyoruz diliyoruz” diye konuştu.

“Tüm renkleri bağrımıza basmaya geliyoruz”

İskenderun Belediye Başkanlığı’na aday olduğunu resmen açıklayan ve esnaftan da destek isteyen Doktor Yılmaz Şahutoğlu, “Çalışma arkadaşlarımızla birlikte İskenderun’un hem siyasetine hem hizmetlerine, hem de sosyal, kültürel ve ekonomik hayatına canlılık kazandırmak adına, biz İskenderun Belediye Başkanlığına talip olduğumuzu bu yönde çalışmalar yürüttüğümüzü sizlerin huzurunda bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Burada ilkeli, kaliteli ve nitelikli bir siyaset çizgisi ile hareket ettiğimizi belirtirken, bundan sonraki süreçte de aynı çizgide yolumuza devam edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Biz kavgaya değil, hesap sormaya değil, birbirimizle çatışmaya değil, tam tersine burada yaşayan tüm renkleri bağrımıza basmaya geliyoruz. Mevcut olanakları, adil bir şekilde şahısların değil, toplumun faydası yönünde kullanacağımın bilinmesini istiyorum. Koşullar neyse, imkânlar neyse, İskenderun ve bölgenin menfaati için çalışacağız” şeklinde konuştu.

“Uluslararası bir üniversite İskenderun’u şaha kaldırır”

Yılmaz Şahutoğlu, daha sonra ortak paydası sağlık sektörü olan ama farklı bir alanda hizmet veren eczacı teknisyenleri ile buluşmasında ise, “Bu şehirde yaşayan 250 bin insanımızın çok daha iyi, kaliteli, müreffeh bir ortamda yaşayabilmesi adına çalışmalarımızı yapıyoruz. Ekip arkadaşlarımızla birlikte çalışmalarımızı uzun bir süredir yürütüyoruz. Projelerimizin tamamını açıklamak için çok erken. Takdir edersiniz ki; siyasi bir çalışma yürütüyoruz. İleri ki zamanlarda projelerimizi de açıklayacağımız anlar gelecek. Bu şehirde yıllardır bir arada yaşıyoruz. Bu şehirde yaşayan bütün sosyal dinamiklerle ciddi anlamda diyaloglar ve ilişkiler içerisinde yer alıyoruz. Bu sebeple bu şehrin sorunlarını sizler gibi bizler de çok iyi biliyoruz” dedi.

“Geçmişle hesaplaşmayacağız, geleceğe bakacağız”

İskenderun’un tüm sorunlarını ciddi anlamda analiz ettiğini söyleyen Yılmaz Şahutoğlu, “Bizler uzun bir süredir İskenderun Belediye Başkanlığı için çalışmalar yürüten, ciddi hazırlıklar yapan ve başkanlığı kazanma noktasında da toplumun bütün sosyal katmanları ile gece gündüz bir arada olan bir ekibiz. İskenderun’un sıkıntılarını ciddi anlamda tahlil etmiş durumdayız. Neredeyse beton yığınına dönüş bir kentin içerisinde yaşıyoruz. Çok önemli bir stratejik konumda olan, coğrafi özelliği ile birçok bölgeye taş çıkartan bu şehrin insanları, sağlıkçıları, esnafları, emeklileri, çitçileri, sanayicileri ve öğrencileri ne yazık ki mutsuz. Bu şehre ciddi anlamda bir dokunuş gerekmektedir. Bu şehrin ciddi anlamda yatırımlara ihtiyacı var. Burada hem genelde siyaset yapan hem de yerel de siyasete talip olan arkadaşlarımıza önemli görevler düşüyor. Hakkımız olan şeyi talep etmek, en doğal hakkımız! Biz bu irade ile mücadele edeceğiz. İskenderun’un ve İskenderunluların hakkını kendilerine teslim etme noktasında çok ciddi anlamda irade göstereceğiz. Biz İskenderun Belediyesi’ni kısmet olurda kazanırsak şehrimize ve insanlarımıza bu niyetle yaklaşacağız. Amacımız; geçmişle hesaplaşmak değil. Tam tersine mevcut olan sıkıntıları aşmak, toplumun bütün sosyal katmanları barış ve huzur içerisinde yaşatmak. Bu bağlamda da çok ciddi projelerimiz bulunuyor. Ama ben sizinle en önemlisini paylaşayım. Bu söylediğimiz koşulları yaratabilmenin yegâne ve tek yolu elbette ki bu şehrin sosyal hayatını canlandırmaktan geçer. Sosyal hayatı canlandırmanın tek yolu da ekonomiden geçer. Ekonomiyi canlandırma noktasında uluslararası çapta kabulü ve geçerliliği olan uluslararası patentli bir üniversite kurmak. Bu bizim için hayati öneme sahip bir projedir. Bu projenin hayata geçmesi ile birlikte kentimize yurtiçi ve yurtdışında birçok öğrenci akın edecektir. Bu üniversitenin sanayi kuruluşları ile entegre bir şekilde işbirliği içerisinde çalışması, kentin sosyo kültürel canlılığına öncülük edeceğine inanıyorum. Buraya yabancı ayağını çekmeden, İskenderun’a yabancıların rahatça gelebilecekleri cazibe bir kent haline getirmeden geliştirme şansımız ne yazık ki olmayacaktır. Bu şehri kişisel kaprislerimizi hayata geçirmek için değil, bu şehri ortak irade ile yönetme arzusunda olduğumuzun bilinmesini istiyoruz” diyerek, İskenderun’un geleceğine yön verecek projeleriyle ilgili ipuçları verdi.

 

Bir cevap yazın