‘Onlar, geri dönmeyi asla düşünmediler’

İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, tarihe altın harflerle kazınan, Türk Askeri’nin gücünü ve hakimiyetini ortaya koyarak destan yazdığı 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

18 Mart’ın, Türk ve dünya tarihine damga vurmuş en önemli olaylar arasında yer aldığını belirten Soytürk, “18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, bir milletin birlik ve beraberlik içinde verdiği şanlı mücadelenin unutulmaz hatırası olmak bakımından insanlık tarihinde eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur’ sözlerinde ifadesini bulan bu büyük zafer, Mehmetçiklerimizin ve yüce milletimizin vatan ve millet sevgisinin ölümsüzlük anıtı olmuştur. Aziz şehitlerimiz yattıkları yerlerde şunu hissetmelidirler ki, temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yüce devletimiz ve asil milletimiz tarafından en kutsal emanet olarak muhafaza edilecek ve geleceğimize daha emin adımlarla yürüyerek, güçlü devlet ve güçlü millet olma şuurunu canlı tutacak ve yücelteceğiz. Canlarını toprakları, bayrakları, inançları, namus ve şerefleri için seve seve vermiş şehitlerimizden ilham alarak, güçlü bir Türkiye’yi hep birlikte yeniden inşa etmenin azim ve gayreti içerisinde olacağız. Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen her türlü iç ve dış tehdide, hain emele ve girişime karşı asil milletimiz ve yüce devletimiz sarsılmaz bir iman ve azimle karşı duracak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Milleti ile tüm bu saldırıların üstesinden gelerek,  hür, bağımsız, güçlü ve payidar olarak sonsuza kadar var olacaktır. Büyük bir imanın, muazzam bir azmin ve sarsılmaz bir kararlılığın timsali olan bu büyük zaferin 103. yıldönümünü kutlarken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, şükran ve tazimle anıyorum” dedi.

18 Mart programı şöyle:

ÇELENK SUNMA TÖRENİ:

Tarih: 18 Mart 2018 – Pazar

Saat : 10.00

Yer : Şehitlik (İskenderun Asri Mezarlığı)

Etkinlikler :

Şehitlikteki Anıta; Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, İskenderun Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği tarafından çelenk sunumu yapılacaktır.

B- ANMA PROGRAMI:

Tarih: 18 Mart 2018 – Pazar

Saat : 14.00

Yer : İskenderun Belediyesi Kültür Sarayı

Etkinlikler :

►Açılış.

►Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı.

►Günün Anlam ve Önemini Belirten Konuşma.

►Ödül Töreni.

►Şiir Okunması.

►Çanakkale Oratoryosu.

►”Kahramanların Gölgesinde” İsimli Gölge Oyunu

►”Çanakkale Geçilmez” İsimli Tiyatro Oyunu.

►Kapanış.

DİĞER ETKİNLİKLER:

►Ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen; “Çanakkale Şehitleri” konulu şiir ve “Bir Destandır Çanakkale” konulu resim yarışması ile Lise öğrencilerine yönelik düzenlenen “Çanakkale’den Kalan Miras” konulu kompozisyon yarışması.

► Askeri Gazino Müdürlüğünde protokol ve şehit ailelerine kahvaltı (18 Mart 2018 Pazar / Saat: 11:00 – 12:00)

► Merkez Kaptan Paşa Camii’nde Mevlid-i Şerif Okunması. (18 Mart 2018 Pazar Öğle Namazı müteakibinde)

► Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait modern savaş gemileri İskenderun Askeri Limanı’nda halkımızın ziyaretine açık olacaktır. (18 Mart 2018 Pazar / Saat: 10:00 – 12:00 ile 14:00 – 17:00 arasında)

► Sahil Güvenlik Botu İskenderun Askeri Limanı’nda halkımızın ziyaretine açık olacaktır.(18 Mart 2018 Pazar / Saat: 10:00 – 18:00 arasında)

► 16 Mart 2018 Cuma / Saat: 15:00’da Deniz Müzesi’nde fotoğraf sergisi açılışı yapılacaktır. ( Fotoğraf Sergisi: 16 Mart – 30 Nisan 2018 tarihleri arasında halkımızın ziyaretine açık olacaktır.)

► Deniz Müzesi gün boyu ücretsiz olarak ziyaret edilebilecektir.

 

Bir cevap yazın