Dörtyol’ da deniz kadınlara daha cömert!

Dörtyol İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından kadınların meslek edinmelerini sağlamak amacıyla sosyal destek projesi (SODES) kapsamında başlatılan ‘Dörtyol’ da Deniz Daha Cömert’ projesinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Proje tanıtım toplantısına, Dörtyol Kaymakamı Murat Bulacak, İskenderun Teknik Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Aydın Demir, Dörtyol Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Soner Kıymacı, proje yetkilileri ve kursiyerler katıldı.

Projenin önemine değinen Dörtyol Kaymakamı Murat Bulacak, “’Dörtyol’ da Deniz Daha Cömert’ adlı SODES projesini sahil yerleşim birimine sahip  olan Dörtyol için önemli bir proje olarak görüyorum, deniz ürünlerinde azami istifade etmek ve bu çalışmalarla bir gelir elde ederek kadınlarımızın aile bütçesine katkı sağlayacak olması ayrı bir katma değerdir” dedi.

Dörtyol Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Soner Kıymacı, projenin bir yıl süreceğini belirterek, “Vereceğimiz balıkçılık kursları ile yaklaşık 90 ev hanımın meslek sahibi olmalarını sağlayacağız. Aile ve ülke ekonomisine katkı sağlamayı, sürdürülebilir balıkçılık yaparak su ürünleri hazinemizi gelecek nesillere aktarmayı hedefliyoruz. 80 bin lira finansman kaynaklı proje de kadınlara uzatma ağı, olta yapımı, balık avcılığı ile su ürünleri aşçılık kursları verilerek ve balıkçılık mesleği öğretilecek” dedi.

Toplantının sonunda, protokol üyeleri, kursiyer bayanlarla pasta keserek projeye start verdi.

 

Bir cevap yazın