Havacı kadınlar fark yarattı

Türk Hava Kurumu(THK) İskenderun Şubesi Genel Sekreteri Mesrure Kavuk, kadın yönetimi ve Genç Kanatlar Grubu ile birlikte 5-11 Mart Dünya Havacı Kadınlar Haftası’nı dolu dolu etkinliklerle  kutladıklarını söyledi.

Sportif havacılığa ilgisi olan ve havacılık tutkusunu yaşayan kadınlar ve öğrencilerle birlikte havacılık konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenledikleri etkinliklere destek veren herkese teşekkür eden Kavuk, İskenderun semalarında Türk bayraklı yamaç paraşütü uçuşlarının ardından dilek feneri uçurma etkinliği ile kutlama programlarını tamamladıklarını söyledi.

‘Kadın öğrenirse bir nesil öğrenir’ diyen THK İskenderun Şube Genel Sekreteri Mesrure Kavuk, “Havacılık-uzay alanında toplumsal cinsiyet dengesinin geliştirilmesi amacıyla bu endüstrilerde kadın sayısı ve seviyesini artırmak için dünya genelinde Dünya Havacı Kadınlar Enstitüsü (iWOAW) tarafından koordine edilen ‘Dünya Havacı Kadınlar Haftası’nı bu yıl 5-11 Mart 2018 tarihleri arasında coşkuyla kutladık. ‘Kadın öğrenirse bir nesil öğrenir. Çünkü kadın çocuğuna da öğretir’ sloganıyla yola çıktığımız etkinliklerimiz kapsamında, THK İskenderun Şubesi olarak Türk Hava Kurumunun Genç Kanatları ile birlikte yamaç paraşütü, Türk Bayrağı etkinliği, Genç Kanatlar ile voleybol etkinlikleri düzenledik. Farkındalık oluşturmak amacıyla Atatürk Anıt Alanı’nda kadın sembolü oluşturduk,  yine aynı akşam dilek feneri etkinliği, sevgi evleri ziyareti yaptık, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde İSTE Havacılık Topluluğu ile buluştuk. THK İskenderun Şubesi olarak düzenlemiş olduğumuz etkinliklerimizde yanımızda olan ve desteklerini esirgemeyen başta yönetim kurulu üyelerimiz ve ekibimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Bir cevap yazın