Fatma’yı unutmak mümkün mü?

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Zeytin Dalı Harekatı’nı yürüttüğü Suriye’nin Afrin bölgesindeki teröristlerin attığı roketlerle evinde uyurken şehit düşen 17 yaşındaki Fatma Avlar, ölümünün 40’ıncı gününde okuduğu Tayfur Sökmen Anadolu Lisesi’nde törenle anıldı.

Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak, İlçe Emniyet Müdürü Nadir Örten, Daire müdürleri, ailesi, yakınları ve öğrencilerin katıldığı törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’anı Kerim tilaveti okundu.

Programda, öğrenciler tarafından şehit Fatma Avlar’ın adına yazılmış şiir ve komposizyonlar okundu, okul korosu Fatma Avlar’ın sevdiği parçaları seslendirdi.

Terör saldırısında kardeşini yitiren, kendisi de yaralanan 21 yaşındaki abisi Bilgey Avlar, “Benim kız kardeşim ölmedi şehit oldu. Böyle bir makama nail oldu. Kardeşim unutulmadı ve hiçbir şekilde unutulmayacak. O hala kalbimizde yaşıyor. Öldürülen terörist sayısı arttıkça kalbimize bir nebze olsa su serpiliyor. Kız kardeşimin kanı yerde kalmıyor. Bize de ihtiyaç duyulursa gideriz. Zeytin Dalı Harekatını destekliyoruz. Rabbim bayrağımızı indirmesin, ezanlarımızı susturmasın, Mehmetçiğimizi korusun. Yetkililere, okul idaresine böyle bir anma programı düzenledikleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Fatma Avlar’ın okul arkadaşı Canberk Küneşko da, “Kendisini çok özlüyoruz. Bugün ölümünün kırkıncı günü, acısını gün geçtikçe daha çok hissediyoruz. Yokluğunu okuldaki konuşmalarını neşesini özlüyoruz” ifadelerini kaydetti.

 

 

Bir cevap yazın