Bu projede öncelik kadınların

Hatay Valiliği Koordinasyonunda İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hayata geçireceği SODES ‘Kadınlar Önceliğimizdir’ projesi açılış toplantısı İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO)’nda gerçekleştirildi.

Düzenlenen toplantıya İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, İskenderun İş Kur İlçe Şube Müdürü Mehmet Yüksel, İskenderun Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nurettin Tabaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantıda açılış konuşmasını yapan İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Yusuf Yıldırım, projenin, Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında finanse edileceğini belirtti.

4 ayrı kurs

İstihdam odaklı bir proje    olduğundan, ‘Kadınlar Önceliğimizdir’ projesinin Hatay’da en yüksek puanı alarak birinci sırada kabul edildiğini söyleyen Yıldırım, “Projemiz 8 Aralık 2017 tarihinde Vali Yardımcımız Nursal Çakıroğlu’nun katıldığı imza töreni ile yürürlüğe girdi. Projemizin toplam bütçesi 174 Bin liradır. ‘Kadınlar Önceliğimizdir’ SODES projesi kapsamında 4 adet kurs açılacak ve 12 ay boyunca devam edecektir. Kurslarımızın başında ‘Saça kalıcı şekil verme kursu, Bilgisayar-Muhasebe, Serigrafi(Matbaacılık) Kursu ve Cilt bakım Hizmetleri kursları geliyor. Projeye, İş-Kur İskenderun Şube Müdürlüğü, İskenderun Berberler ve Kuaförler Odası ve İskenderun Madeni İşler Esnaf Odası proje ortakları olarak destek verecekler” dedi.

Hedef; 80 kişiye istihdam

Geçen yıl hayata geçirdikleri  ‘İşte Gençler, Gençler İş’te’ projesinin yaklaşık maliyetinin 210 Bin lira olduğunu söyleyen İskenderun İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Tuğrul ise, “Bu projede 180 Bin TL harcama yaptık, gerisini SODES’e iade ettik. Bu yıl ki projemizde kadınlarımızı ön plana çıkarttık ve ‘Kadınlar Önceliğimiz’ projesini hayata geçirdik. Amacımız İlçe MEB olarak İskenderun’daki vatandaşlarımıza, gencinden yaşlısına kadar hizmet etmek. Çalışmalarımızı onların ayağına kadar götürmek. Bu yıl toplamda 80 kişiyi kurslarımıza dâhil edip istihdam edilebilirliklerini sağlayacağız” diye konuştu.

Son olarak konuşma yapan İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk de, projeye destek veren tüm kurumlara teşekkür ederek, bu tür istihdam sağlayan projelerin artarak devam etmesini diledi.

 

 

Bir cevap yazın