Valilik, ‘Önleyici Güvenlik Tedbirleri’ aldı

İskenderun Kaymakamlığı, polis ve jandarma sorumluluk bölgesinde bazı özel tedbirler alındığını belirterek, Hatay Valisi Erdal Ata imzasıyla gönderilen ve söz konusu tedbirleri içeren Önleyici Güvenlik Hizmetleri Genelgesi’ni kamuoyu ile paylaştı.

Suç ve suçlularla mücadelede, kamu güvenliğinin ve genel asayişin sağlanması, suçların meydana gelmeden önce önlenmesi ile meydana gelmiş bir suçun ortaya çıkartılarak, faillerinin yakalanması kapsamında polis ve jandarma sorumluluk bölgesinde alınması gereken tedbirlerin belirtildiği Valilik Genelgesi şöyle:

“1-Yetkili kolluk sorumluluk bölgesinde kamu kurum ve kuruluşlara ait işyerleri ile özellik arz eden özel işyerlerini ziyaret edecektir.

2-Ziyaret esnasında önleyici kolluk kurumun, kuruluşun, işyerinin, işletmenin vb. yerlerin güvenlik açıklarını tespit edecek ve bu tespitler çerçevesinde yapılması gerekli işlemleri belirleyecektir.

3-Yapılması belirlenen iş ve işlemler, kamu kurum ve kuruluşlarına ait işyerlerine ve işletmelerin yetkililerine (EK-1) uygun olarak tebliğ edilerek belirlenen eksikliklerin tamamlanması için süre verilecektir.

4-Kaymakamlıklar bu süre zarfında çalışmaları takip ederek, iki aylık periyotlarla ekte gönderilen (EK-2) form düzenlenerek valiliğimize gönderilecektir.

5-Verilen süre içerisinde yükümlülüklerini yerine getirmeyen kamu kurum ve kuruluş, işletme ve işyerlerine ilçe kaymakamları tarafından Hatay Valiliği imza yetki yönergesinin 11. Maddesinin (M) fıkrasına göre işlem tesis edilecektir.

6- İş bu genelgenin kaymakamlıklar ve Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından usulüne uygun olarak duyurusu yapılarak, duyuru belgeleri yapılacak işleme esas muhafaza edilecektir.”

Bir cevap yazın