Öğrencilerden şehitler için klip

Reyhanlı Ortaokul Öğrencileri, ‘Zeytindalı Harekâtı’ kapsamında şehit olan Mehmetçikler için öğretmenlerinin desteği ile hazırladıkları klibi okul bahçesinde öğrenciler ve okul idaresi ile paylaştı. Kuran-ı Kerim tilavetinin okunması ile başlayan klip etkinliği, Türk Bayrağının dalgalandırılıp, öğrencilerin hazırladığı ‘Şehidim Rahat Uyu’ şarkısı ile devam etti.

Hazırladıkları klipte öğrenciler, ellerinde plakalarla Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO tarafından Afrin’e yönelik başlatılan ‘Zeytindalı Harekâtı’ operasyonunda yaşamlarını yitiren şehitlerin isimlerini okuyarak yerlerini aldı.

15 Temmuz Harekâtı’nda şehit olan Ömer Halisdemir ve Afrin’in Cinderes kasabasından atılan roketlerle yaşamını yitiren Fatma Avlar, Rıfat Sinirli ve Ahmet Şanverdi’nin isimlerinin de yer aldığı klipte öğrenciler ellerindeki kırmızı beyaz renkli toplam 40 plaka ile 5 metre kare ebadında Türk Bayrağı oluşturdu.

Yerlerini alan öğrenciler plakaların arka yüzünü çevirerek ortasında zeytin dalı ve çevresinde ‘Kahraman Mehmedim’ yazan resmi oluşturarak, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganı attı. Klipte görev alan 6. sınıf öğrencisi Nisa Nur Yumuşak, Afrin şehitleri ve tüm şehitler için öğretmenleri ve arkadaşları ile birlikte projede yer aldıklarını söyleyerek, “Her plakada bir şehidimizin ismini okuduk. Kırmızı beyaz plakalarla Türk Bayrağı oluşturduk. Daha sonra da plakaların diğer yüzünde ortasında ‘Zeytindalı ve Kahraman Mehmedim’ yazısını oluşturarak klip haline getirdik. Klipi de ‘Zeytindalı Harekâtı’nda, kahramanca savaşarak şehit düşen askerlerimize ithaf ettik” dedi.

Klipte ‘vatan uğruna canını feda eden ey asil şehitler bu vatan size minnettardır’ ifadesi de yer aldı.

Bir cevap yazın