Kızılay’ın şefkat eli heryerde

Türk Kızılayı’nın Reyhanlı’da açtığı toplum merkezi eğitim, spor, gezi, meslek kursları gibi çeşitli faaliyetlerle savaş mağduru ailelerin acılarını unutturmaya çalışıyor. Çocuk, genç ve yetişkinlere yönelik aktivite alanları ile eğitim bölümlerinden oluşan merkez, savaş mağduru bireylere verdiği psikolojik desteğin yanı sıra bölge halkı ve Suriyeli ailelerin kaynaşması adına da çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Merkezin yöneticisi Mustafa Şahin Fırat, birinci amaçlarının uyum ve geçim kaynağını geliştirme olduğunu aktararak, “Bundaki amacımız yerel ve yabancı halkın uyumunu sağlamak. Bu kapsamda çeşitli meslek kursları açtık. Bölge halkı ve Suriyelilerin kaynaşması adına yöredeki tarihi yerlere gezi düzenliyoruz. Hep beraber sinemaya gidiyoruz. İkinci program olan psikososyal faaliyetlerimizde ise uzman klinik psikologları fertlerle buluşturuyoruz. Birebir terapiler uygulanıyor. Savaş sonrası psikolojik ilk yardım eğitimi veriyoruz. Üçüncü programımızda ise temel eğitimler, bilgilendirmeler, yönlendirmeler yapıyoruz. Bireylerin yaşadıkları veya yaşayabilecekleri sıkıntıları anlatıp, çözüm bulmaya çalışıyoruz” dedi.

Fırat, merkeze daha fazla insanın ulaşması için saha çalışması yapıp ev ev dolaştıklarını da kaydederek, “6 eğitim odasından oluşan merkezimizde 15 uzman personel görev alıyor. Kısa süre önce faaliyete geçen merkezimizde yaklaşık bin 500 kişiye ulaştık. Bu sayı çok daha artacak” ifadelerini kullandı. Kısa sürede çok güzel geri bildirimler aldıklarını anlatan Fırat, sığınmacıları kendi evlerinde gibi hissettirip, acılarını bir nebze de olsa unutturmayı planladıklarını kaydetti.

 

Bir cevap yazın