İSTE’li olmanın ayrıcalığını yaşıyorlar

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı tüm öğrenci toplulukları, Dünya Kadınlar Günü ve Dünya Havacı Kadınlar Haftası kapsamında İskenderun Anıt Alanı’nda Kadın Buluşması düzenledi. Türk Kadını’nın ülke için değerini göstermek ve onları göklere yükseltmek adına Dünya Kadınlar Günü ve Dünya Havacı Kadınlar Haftası kapsamında, İskenderun Anıt Alanı’nda bir araya gelen kadınlar Zeytin Dalı Harekâtı’na da destek vererek, şehit düşen tüm askerlerimizi saygı ve minnetle andı.

Öğrencilerden anlamlı etkinlik

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Öğrenci Toplulukları öğrencileri ve akademik danışmanları, kadınlara karanfil takdiminde bulunduktan sonra, Kızılay’a kan bağışında bulundu. Türk Kızılayı İskenderun Şubesi ile Türk Hava Kurumu İskenderun Şubesi’nin destek verdiği etkinliğe, topluluk üyesi öğrencilerin dışında İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) görev yapan topluluk danışmanı öğretim elemanları, İSTE SKS Daire Başkanı ve İSTE Genel Sekreteri de iştirak etti.

Yeşilay farkındalığı

Yeşilay Haftası’nda farkındalık oluşturabilmek için bisiklet turu düzenleyen öğrencilerin de destek verdiği etkinlikte, 37 il ve 4 ülkede sağlıklı yaşam için farkındalık oluşturmak adına eş zamanlı olarak planlanan bisiklet turu kapsamında İskenderun’daki 14 bisikletli Anıt Alanı’ndan Arsuz’a kadar pedal çevirdi. İSTE Bisiklet Topluluğu Üyesi İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Sivil Havacılık Yüksekokulu Havacılık Yönetimi 1. sınıf öğrencisi Yasin Avcı, “Biz, İSTE Bisiklet Topluluğu öğrencileri olarak ‘Sağlık İçin Pedalla’ sloganımızla, Yeşilay Haftası’nı da göz önünde bulundurarak bu turu yapmaya karar verdik. Bu anlamlı hafta sebebiyle sağlıklı ve kaliteli bir hayat için, zararlı alışkanlıklardan uzak durabilmek için öğrenci arkadaşlarımızın ilgisini de çekmek adına Bisiklet Topluluğu olarak hep birlikte Arsuz’a kadar pedal çevirdik. Okulumuzun sadece bilim ve teknoloji üstüne eğitim vermediğinin, sağlık ve spor alanında da bizi eğittiğinin bir kez daha farkına vardık. İSTE’li olduğumuz için çok şanslıyız” dedi.

Bir cevap yazın