Türk Ordusu’nda kadının adı var

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığında takım komutanlığı yapan Jandarma Teğmen Özlem Gören, eğitim verdiği kadın subay adaylarla birlikte “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nde Zeytin Dalı Harekatı’nda büyük bir özveriyle görev yapan komutanlarına ve silah arkadaşlarına selamlarını iletti.

Görevli olduğu akademide, hemcinslerinin astsubay olarak yetişmesi için sınıf ortamında ve sahada eğitim veren Teğmen Gören, Afrin aslanlarını doğuran yiğit annelerin, şehit ve gazi annelerinin ve omuzlar üzerinde yükselmeye layık olan tüm kahraman kadınların da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

“Emir verilse Afrin’e koşarak gideriz”

Yürekleri vatan aşkıyla çarpan kadın astsubayların, emir verilmesi halinde Afrin’e koşarak gideceğini söyleyen Gören, “400 aslan yürekli jandarma kadın astsubay öğrencilerimizle birlikteyiz. Yürekleri vatan aşkıyla çarpan bu kızlarımız, şu an emir verilse Afrin’e koşarak giderler, buna eminim. Afrin’deki silah arkadaşlarımızla birlikte hainlere bir kurşun sıkmayı Allah bize de nasip etsin. Bu, bizim için en büyük şereftir. Bizler gibi bu mesleğe aşık yürekleri vatan aşkıyla yanan, hudutta gözünü kırpmadan canını vermeye hazır olan kadınlarımız varsa Jandarma Genel Komutanlığı’nın açtığı sınavlara başvuruda bulunabilirler” dedi.

“Eli hamurdan çok silah tutan kadınlarız”

Eskiden sadece erkeklerin görev alanında olan jandarma gibi kolluk kuvvetlerinde, toplumda duyarlılığın artmasıyla beraber kadın personel sayısının da arttığına dikkati çeken Özlem Gören, “Çalışma şeklimiz 7/24’tür. Bayramımız, özel günümüz yoktur çünkü herkesin eğlendiği günlerde jandarma asayişi sağlamak zorundadır. Mesleğimizde cinsiyet ayrımı yoktur. Yaptığımız iş kutsal bir görevdir. Bu iş, cinsiyet meselesi değil, memleket meselesidir. Eli hamurdan çok silah tutan kadınlarız biz. Temizliğimizi, hem dağda hem de evimizde yapabilecek güce ve kudrete sahibiz” dedi.

 

Bir cevap yazın