Bu çocuklar bir harika

‘Birlikte Hep El Ele Güzel Günlere Türkiye’ sloganı ile yola çıkan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası(İTSO) İlkokulu, yeni bir proje daha imza atarak farkını ortaya koydu.

Türk Kızılayı İskenderun Şubesi işbirliğiyle ‘Zeytindalı Harekâtı’na destek amacıyla ‘Kan Bağışı Kampanyası’ düzenleyen öğrencileri, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, okul idarecileri, veliler ve öğretmenleri de yalnız bırakmadı.

“Her öğrenci, bir kişi getirdi”

Eğitimin ailede başladığını söyleyen İTSO İlkokulu Müdürü Hüseyin Dönmez, “Velilerimizin çocuklarımıza örnek olmasını istedik. ‘Her öğrenci birinin elinden tutup kan bağışı çadırına getirsin’ çağrımızla, bütün veliler okula koştu ve kan bağışı yaptı. Amacımız; uzaklara gitmeden de Türkiye Cumhuriyeti için bir şeyler yapılabileceğini öğrencilerimize, velileri vasıtasıyla göstermek, duyarlı, merhametli, vicdanlı, saygılı, vatana, millete hayırlı sevgi dolu bireyler yetiştirmektir. Etkinlik sonunda, tüm öğrenciler el ele verip, kendi elleri ile büyük bir Türk Bayrağı yaptılar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Mehmet Tuğrul veli olarak katıldı

1-C sınıfından bir öğrencinin ‘Velim olur musun?’ diyerek yazdığı mektuba kayıtsız kalmayıp, kampanyaya destek olan İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul da, “Annesi ve babası hasta olduğu için kan bağışı yapamayan bir öğrencimiz bana ‘Velim olur musunuz?’ diye bir mektup göndermiş. Ben de mektuba cevap olarak buraya gelip, öğrencimiz adına kan verdim.  Biz beraber Türkiye’yiz. Etkinlikte yer alan tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Bir cevap yazın