Ali İsmail’in düşlerine emekçi kadınlardan katkı

Ali İsmail Korkmaz Eğitim Vakfı(ALİKEV), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde; Ali İsmail’in doğduğu topraklara ait unutulmaya yüz tutmuş sanatları icra eden emekçi kadınlarla, Ali İsmail’in yarım kalan hayallerini birleştirdi.  Kadınların el emeği göz nuru Hatay El Tezgahı Dokuma İpek Ürünler, ahşap yakma tablolar ve mozaik ürünler ile Gökçe Cantürk’e ait olan Peace – Love – Run özel tasarım bandanaların ALİKEV yararına satışa sunulduğu 8 Mart etkinliğinde, https://www.duslerindeozgurdunya.com/ sitesinden vereceğiniz her sipariş Ali İsmail’in hayallerini gerçeğe bir adım daha yaklaştırırken, gençlere de umut olacak.

“İz bırakacak hediyelerle gençlere destek olun”

ALİKEV’den yapılan açıklamada,  “Sevdiklerine “Bir gece kelebeği olan ipek böceğinin kısacık  hayat döngüsünden kalıcı bir iz bırakmak, ahşap yakma sanatına yeniden hayat vermek için emeğin gücüne hayran kalacağı bir iz bırakmak veya mozaik sanatının 5.000  yıldır küçük parçaların birleşmesiyle bütünü oluşturmasından esinlenerek kalıcı bir iz bırakmanın yanısıra Ali İsmail Korkmaz’ın düşlerini gerçeğe dönüştürmek için vereceğiniz her siparişinizde; desteğiniz, gönül bağımız, sosyal sorumluluğumuz var. Gelin, en mutlu günlerinizi birlikte unutulmaz kılalım ve gençlere umut olalım”  ifadelerine yer verildi.

Hatay, barış için koşacak

18 Mart 2018 tarihinde Ali İsmail Korkmaz Vakfı ve Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek Hatay Barış Koşusu‘nda adımların barış için atılacağının da hatırlatıldığı açıklamada, “Unesco tarafından Gastronomi Şehri ilan edilen ve büyük bir heyecanla 2021 yılındaki Expo Fuarı’na hazırlanan Hatay, sporu ve tarihi bir araya getirerek bu yıl ilk kez Hatay Barış Koşusu’nu gerçekleştireceğiz. Antakya Parkı’ndan başlayıp, ‘dünyada ışıklandırılan ilk cadde’ unvanını taşıyan Kurtuluş’tan geçecek olan koşu, Asi Nehri’nden Habib-i Neccar’a uzanan büyüleyici parkurunda katılımcıları medeniyetlerin zenginliğine taşırken, tarih kokan sokaklar kardeşliğe, dostluğa, birlikteliğe koşanlarla dolacak. İstanbul Maratonu, Runatolia, Bozcaada koşularından sonra Hatay Barış Koşusu ile koşmaya devam eden ALİKEV, koşucular ve sporcular için özel tasarım bandana buff hazırladı. Gökçe Cantürk’e ait olan Peace – Love – Run özel tasarım bandanalar da ALİKEV yararına satışa sunulmuştur” denildi.

Bir cevap yazın