Bu kez kabak borani ve firik pilavı yarışacak

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Hatay Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği işbirliğiyle 19 Mart Pazartesi günü Antakya’da düzenlenecek olan ‘Hatay 2’nci Gastronomi Etkinliği’nin hazırlıkları başladı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ömer Faruk Çelebi, HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Bozkurt ve Hatay Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği Başkanı Süreyya Yıldırım ile dernek üyesi Süleyman Demirel etkinlik detaylarını konuşmak için Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde bir araya geldi.

“Hatay’ın ünlü restoran şefleri marifetlerini sergileyecek”

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü(UNESCO) tarafından gastronomi alanında ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na layık görülen Hatay mutfağını dünya çapında bir üne kavuşturan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, uluslararası arenada yankı uyandıracak bir etkinliğe daha imza atmaya hazırlanıyor.

Hatay’ın damak çatlatan lezzetlerinin tanınmasına ve tüketiminin artmasına katkı sağlamak amacıyla geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen yöresel yemek yarışmasının yoğun talep ve ilgi ile takip edilmesinin ardından harekete geçen Başkan Savaş, bu kez Hatay’ın ünlü restoran şeflerini marifetlerini sergilemeleri amacıyla bir araya getirecek.

“Kabak borani ve firik pilavı Hatay halkının beğenisine sunulacak”

19 Mart Pazartesi günü Antakya Atatürk Caddesi’nde gerçekleştirilecek olan etkinlikte ünlü şefler Hatay’ın damak çatlatan lezzetlerinden kabak borani ve firik pilavı yapımında marifetlerini sergilerken, Hatay halkı da etkinliğe katılıp yöresel lezzetleri tatma imkânı bulacak.

Amaçlarının, Hatay’ın kendine özgü unutulmaya yüz tutmuş yemeklerin modern sunumlarla yeniden hayat bulması olduğunu dile getiren yetkililer, etkinliğin geleneksel hale getirilerek her ay tekrarlanması hususunda çalışmalar başlattıklarını vurguladı.

 

 

Bir cevap yazın