Özel harekât, teröristlerin kâbusu oldu

Zeytin Dalı Harekâtı’nda 41 gün geride kalırken, Türkiye’nin dört bir yanından bölgeye gönderilen teröristlerin korkulu rüyası Jandarma Özel Harekât (JÖH) ve Polis Özel Harekât (PÖH) timleri meskûn mahal operasyonlarına  katılmaya başladı.

Afrin önündeki kritik Cinderes ve Raco bölgelerindeki timler Raco ve Cinderes kasabalarına girmek için emir beklerken. TSK ve ÖSO, Raco beldesine bağlı Şeyh Mehmetli köyünü de terörden arındırdı. Cinderes bölgesindeki terör örgütü hedefleri de karadan topçu bataryaları, havadan da çok namlulu roket atarlar (ÇNRA)  ve jetler tarafından ateş altına alındı.

Harekat başarıyla sürüyor

Harekâtın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ’ın işgalindeki Afrin’de biri belde merkezi, 88’si köy, 6’sı köy  altı yerleşim ve 20’si stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK’ya ait üs olmak üzere 116 noktayı ele geçirdi. Genelkurmay Başkanlığı ise Zeytin Dalı Harekâtı’nda son 24 saatte 38 olmak üzere toplamda 2 bin 222 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensubu teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Açıklamada, “Hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir” denildi.

JÖH VE PÖH’ler teyakkuzda

Harekât kapsamında terör örgütü YPG/PKK’ya ait sığınak, barınak ve mağaraları imha eden Afrin hattındaki köyleri ve hakim noktaları örgütün işgalinden kurtaran Mehmetçik, ilerleyişini kararlılıkla sürdürürken teröristlerin korkulu rüyası JÖH ve PÖH timleri de operasyonlara destek olmaya başladı. Teröristlerden arındırılan köylerde tek tek arama yapan özel eğitimli timler, geceleri teröristlerin sızma girişimlerine karşı da teyakkuzda bekledi.

Bir cevap yazın