İSTE Rektörü bunu da başardı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE)’ni ziyaret etti. Bakan Özlü’ye, ziyaretinde Hatay Valisi Erdal Ata, Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı da eşlik etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Bakan Özlü’ye İSTE ve teknoversite vizyonu hakkında bilgiler vererek, “Teknoparkımızın olmaması Ar-Ge çalışmalarımızın etkinliğini azaltıyordu. Sayın Bakanımızın Teknopark konusundaki olumlu yaklaşımı ve İSTE’yi ziyareti bizi ziyadesiyle onurlandırdı” dedi.

Teknoparka yeşil ışık yaktı

İSTE’nin İskenderun ve İskenderun sanayisi için büyük bir şans olduğunu dile getiren Bakan Özlü ise, İSTE’nin başarılı çalışmalarını yakından izlediğini belirterek, “‘Bilim Merkezi’, ‘Teknoloji Üssü’ ve ‘İleri Sanayi Ülkesi’ olan Türkiye hedefine, İSTE’nin önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Bu kapsamda Ar-Ge ekosisteminin bir teknoparka acilen ihtiyacı bulunmakta. Hükümet olarak, İSTE önderliğinde bir teknopark kurulması için her türlü desteği sağlayacağız. Bunun için değerli rektörümüzün başarılı çalışmalarının devam edeceğini ve gerekli çalışmaların ivedilikle başlatılacağını düşünüyorum” derken, Rektör Dereli’den üniversitede yapılan Ar-Ge çalışmaları ile ilgili bilgiler aldı.

Yapılan konuşmaların ardından İSTE anı defterini imzalayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’ye; İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli tarafından ağaç dikim sertifikası ile plaket takdim edildi.

Bir cevap yazın