Afrin’den acı haber: 8 Şehit

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan son dakika açıklamasında Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Afrin’de icra edilen operasyonlar esnasında 8 askerin şehit olduğunu, 13 askerin yaralandığını açıkladı.

Saldırı Kel Tepe bölgesinde gerçekleşti

Hassa ilçesinin karşı tarafına düşen Afrin kırsalındaki Hac Bilal köyü Kel Tepe bölgesinde, güvenlik güçleri ile PYD/YPG’li teröristler arasında çatışmada ağır silahlarla saldırıda bulunan terörist grubunu etkisiz hale getiren güvenlik güçlerinin ele geçirmek için ilerlediği Kel Tepe bölgesinde bulunan tünellerden 80-100 kişilik terörist grubu çıktı. Tünellerden çıkan teröristler, ellerindeki ağır silahlarla PÖH, JÖH ve koruculardan oluşan timlere saldırmaya başladı. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle başlayan çatışmada şehitlerin olduğu bazı askerlerin de yaralandığı bilgisi gelmişti.

TSK açıkladı:

TSK’dan yapılan iki ayrı açıklamada birinde 5 şehit 7 yaralı, gece yapılan ikinci açıklamada ise 3 şehit 6 yaralı olmak üzere toplamda 8 şehit ve 13 askerin yaralandığı belirtilşrken, “Zeytin Dalı Harekatı kapsamında 1 Mart 2018 tarihinde Afrin’de icra edilen operasyonlar esnasında 8 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 15 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, tedavileri için süratle tahliye edilen yaralılarımıza acil şifalar dileriz” denildi.

 

 

Bir cevap yazın