Kültür ve sanata farklı yaklaşım

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Atatürk Parkı’nda yapılması planlanan ‘Kültür Merkezi ve Nikah Salonu Projesi’ni kamuoyuna tanıttı.

HBB Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya HBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden, HBB Genel Sekreter Yardımcısı Metin Açık, CHP Hatay Eski Milletvekili Hasan Akgöl, HBB daire başkanları, sivil toplum kuruluşları ve dernek temsilcileri, oda başkanları ve basın mensupları katıldı.

“Hatay’ın kültürel ve sanatsal yönü güçleniyor”

Hatay’ın en önemli ihtiyaçlarından birinin kültür merkezi olduğunun altını çizen Başkan Savaş, yeni proje ile Hatay’da tiyatro ve sergi etkinliklerinin gerçekleştirilebileceği ve konserler için gerekli akustik koşulların oluşturulacağı bir merkez inşa edileceğini ifade etti.

Başkan Savaş, yapılacak olan kültür merkezi ve nikâh salonunun, kentin merkezinde sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklere katılmak isteyen vatandaşların, park sorunu yaşamayarak araçlarını hali hazırdaki otopark alanına park edebilecekleri şekilde projelendirildiğini açıkladı.

 

“Bir tane bile ağaültürç kesmeyeceğiz”

Doğaya zarar vermeyecek bir proje hazırladıklarını ve hiçbir şekilde ağaç kesmeyeceklerini ifade eden Başkan Savaş, “Hatay’a ayrı bir vizyon katacak bu güzel projede bir tane bile ağaç kesmeyeceğiz. Kültür merkezimizi, yıktığımız yerin haricinde yeşil alan işgal etmeden yapmayı planlıyoruz. Bizim burada yeşil alanı işgal etme durumumuz olsaydı hem Anıtlar Kurulu hem de tabiatı koruma ile ilgili kurumlar projemizi onaylamazdı. Biz izin alınması gereken her yerden izin aldık. Kültür merkezinin şehrin merkezine yapılması herkes için önemli bir ayrıcalık ve kolaylık olacak” dedi.

Yeşil alanlar korunacak

Büyükşehir belediyesi olarak Hatay’da yeşil alanların koruması için büyük bir hassasiyet gösterdiklerinin de altını çizen Başkan Savaş, “Yeşil alanlara önem verdiğimizin önemli bir göstergesi de 300 dönümlük alanda EXPO 2021’i gerçekleştirecek olmamızdır. Biz ağaçlara ve çevreye zarar vermeden çok naif bir kültür merkezi yapıyoruz. Salonun akustiği için 10 ay boyunca çalışma gerçekleştirildi. Bu proje iki yıldır sürüyor. Ben bu güzel projeyi zaman zaman dillendiriyorum. Kimseden saklamadım. Ekonominin bu kadar zor olduğu zamanlarda da böyle güzel projeyi yapacak hayırsever bulmak oldukça zor” ifadelerini kullandı.

“Kültürel yozlaşmanın önüne geçeceğiz”

Projeden en çok geleceğin teminatı olan çocukların yararlanacağını vurgulayan Başkan Lütfü Savaş, “Çocuklarımızı düşünerek gerçekleştireceğimiz sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetler ile hayata bakış açılarını güzelleştirmek istiyoruz. Çocuklarımız kültürel yozlaşma ile karşı karşıya. Bizim tiyatro ekibimiz köylere gittiği zaman çocuklara kırlarda bahçelerde tiyatro yapıyorlar. Ama biz bu güzel projeyi hayata geçirirsek köylerde olan çocuklarımızı buraya araçlarla getirirsek çok daha güzel bir işe imza atmış oluruz. Biz şehri sosyal hayattan kültürden geri çekersek çocuklarımızı geleceğe güzel bir şekilde hazırlayamayız. Zaten savaşın gölgesinde kalan bir şehiriz. Çocuklarımızı da mutsuz bir ortamda yetiştirmek istemiyoruz. Onları eğitip, sanatsal faaliyetler ile buluşturarak mutlu ve aydın nesiller olarak yetiştirmek istiyoruz” dedi.

“511 kişilik salon”

Hatay’a değer katacak proje hakkında katılımcılara teknik bilgiler veren HBB Fen İşleri Daire Başkanı Nihat Tazeaslan da, “Yapımını planladığımız projede tiyatro ve konferans salonlarımız mevcut olup çift asma katlı bir yapı olacak ve 511 kişilik kapasiteye sahip olacak. Ayrıca gelin ve damat odası, nikâh memuru odası ve 230 kişilik nikâh salonumuz da olacak. Tiyatro salonumuzun oturum alanı 1066 metrekare olmakla birlikte nikâh salonumuzun oturum alanı ise 588 metrekare olarak planlanmıştır. Projemizde mevcut ağaçların hiçbirine zarar vermemeyi hedefliyoruz. Bu güzel proje ile çok fonksiyonlu bir kültür merkezimiz olacak” dedi.

 

Bir cevap yazın