Gözü sınırda, kulağı komutanda

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Hatay’da çeşitli karakol ve birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulunduğu sırada nöbet tutan askerin hudut tekmilini dinledi. Orgeneral Akar, tekmilini çok beğendiği Vanlı askerden, bölge hakkında bilgiler aldı.

Beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Zeytin Dalı Harekatı’nda görevli çeşitli karakol, birlik, ordu ve tugay komuta yerleri ile TSK Sağlık Komutanlığı Seyyar İlk Yardım Hastanesinde inceleme ve denetlemelerde bulunan Orgeneral Akar, Oğulpınar Sınır Karakolu’nda tekmil veren askerle bir süre sohbet etti. Mesleğini, daha önceki görev yerini ve nereli olduğunu soran Vanlı Asker, Orgenal Akar’ın sorularına büyük bir heyecanla yanıt verdi. Dört ay önce sınır birliğinde göreve başladığını söyleyen Vanlı Asker, daha önce Sivas’ta görevli olduğunu ifade etti.

İŞTE ASKERİN HUDUT TEKMİLİ

“Asil Türk milletinin namus ve şerefini, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, sorumluluk bölgemde korumakla görevli gözetleyiciyim, gözüm sorumluluk bölgemde, kulağım komutanda, vatan ve millet uğruna seve seve can vermeye hazırım komutanım!”

Bir cevap yazın