Hatay, vergi yükünü çeken iller arasında

Hatay Valisi Erdal Ata, 26 Şubat-4 Mart tarihleri arasında kutlanan ‘29. Vergi Haftası’ dolayısıyla Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol ve beraberindeki heyeti ağırladı. Vergi bilinci ile ilgili olarak tüm toplum katmanlarında farkındalık oluşturulması için Vergi Haftası dolayısıyla etkinlikler yapılmasının mutluluk verici olduğunu ifade eden Vali Ata, Hatay’ın Türkiye genelindeki vergi sıralamasında 7. sırada yer alan ve devlet hazinesine ciddi destek sağlayan bir il olduğunu söyledi.

Vergi, hizmet getirir

Vatandaşların eğitimden sağlığa, güvenlikten adalete, her türlü altyapı hizmetlerini ve diğer kamusal hizmetleri haklı olarak devletten beklediklerini ifade eden Hatay Valisi Erdal Ata, “Devletin bu hizmetleri yerine getirebilmesi için vatandaşların vergisini aksatmadan, her kuruşunu ödemesi gerekir. Biz vergilerimizi eksiksiz ödeyelim ki; bunun karşılığında devletten daha iyi kamu hizmeti beklemeye hakkımız olsun. Hatay, devlet bütçesine yaptığı katkı itibariyle Türkiye genelinde 7. sırada yer alan, devlet hazinesine ciddi destek sağlayan bir ilimizdir. Biz vatandaşlar, vergimizi ödersek, kayıt dışı ekonomiyi kayıt altına alırsak inanıyorum ki devletin vatandaşa sunacağı kamu hizmetlerinin hem kalitesi yükselecektir hem de belki bu sayede genel olarak vergi oranlarında bir düşme de sağlanabilecektir. Türkiye’de 81 ile baktığımız zaman vergi bakımından aşağı yukarı 10-11 tane ilin devletin tüm vergi yükünü çektiğini görüyoruz. Geri kalan illerimiz verdiği vergiden daha fazla kamu harcaması yapılan iller. Hatay, yapılan kamu harcamalarının üzerinde vergi ödeyen bir ilimiz. Yıllar itibariyle ortalamasına baktığımızda ilimiz genellikle Türkiye ekonomisinde ilk 10’un içinde yer alıyor. Ondan dolayı da ben Hataylı vatandaşlarımı gönülden kutluyorum. Temennim; onlar daha çok yatırım yapsınlar, daha çok istihdam alanları yaratsınlar, daha çok kazanıp daha çok vergi versinler” dedi.

“Vergi bilincini aşılayacağız”

Hatay Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol ise verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi gerektiğini vurgulayarak, vergi ödeme alışkanlıklarının arttırılması amacıyla her yıl ‘Vergi Haftası’ dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ifade etti.

Bu yıl gerçekleştirecekleri etkinlikler hakkında Vali Ata’yı bilgilendiren Erol, “Hafta içerisinde kamuoyuna ve öğrencilere yönelik etkinliklerimiz olacak. Vergisini düzenli ve tam ödeyen mükelleflerimizi iş yerlerinde ziyaret edeceğiz. Uygulamaya yönelik varsa görüş ve önerileri dinleyip bakanlığımıza iletileceğiz. Ayrıca öğrencilerimize yönelik bilgilendirici konuşmalar yapılması, şehit ve gazi ailelerinin ziyaret edilmesi, kamuoyunun bilinçlendirilmesi amacıyla afiş, pankart asılması ve çalışanlara yönelik etkinlikler düzenleyeceğiz” diye konuştu.

 

 

Bir cevap yazın