Hedef; ‘İYİ’ bir Türkiye

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Hatay il ve İskenderun ilçe binası açılışı için geldiği Hatay’da, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine taziye ziyareti için Reyhanlı’ya geçti. Ziyaretlerinde özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiği Şener, ‘Birlikte, bir arada, İYİ bir Türkiye için… İnançlıyız. Kararlıyız” dedi.

Hatay’a özel ilgi

Türkiye’nin üretmesini, işsizliğin ortadan kaldırılmasını ve tarım ile hayvancılığın geliştirilmesini istediklerini anlatan Akşener, “500 büyük sanayi tesisinin 10’unun bulunduğu Hatay’dayız ama ‘Hatay’ın en büyük sorunu nedir?’ diye baktığımızda işsizliğin birinci sorun olarak ortaya çıktığını gördük” ifadesini kullandı.

Hatay’ın yaralı bir kent olduğunu belirten Akşener, “Siz ki Hataylılar, farklılıkları enerjiye çeviren, sevgiye, kardeşliğe, üretime, birlikteliğe çeviren insanlarsınız. Aranızda Suriyeli göçmenler yaşıyor. Söyleyeceğimiz söz yok. Onun için konuşan, onun için barışan, onun için üreten, onun için koşan Türkiye diyoruz. Eğer Suriye meselesini Meclis’te konuşabilseydik, ortak kararlar alabilseydik, bugün Afrin’i, bugün Suriyeli göçmenleri konuşmuyor olabilirdik” dedi.

Ailelere taziye ziyareti

Hatay İl Binasının açılışını yaptıktan sonra Reyhanlı’ya geçen Akşener, teröristlerin roketli saldırılarında yaşamını yitiren 68 yaşındaki Ahmet Şanverdi, 17 yaşındaki Fatma Avlar ve 68 yaşındaki Rıfat Sinirli’nin ailelerini ziyaret ederek taziyelerini iletti. Akşener, Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından ailelere başsağlığı diledi.

Daha sonra Gaziantep’in İslahiye ilçesindeki Müşterek Görev Merkezi’ne giden Akşener, görev merkezine alınmaması nedeniyle kapıda görevli askerlerle selamlaşarak, görevlerinde başarılar diledi.

Mehmetçiğe İskenderun’dan selam gönderdi

Partisinin İskenderun İlçe başkanlığının da açılışını yapan Akşener, Zeytin Dalı Harekatı’nı gerçekleştiren Mehmetçik’e İskenderun’dan selam göndererek, her zaman Mehmetçik’in arkasında olduklarını bildirdi.  “İskenderun, iyi olacak” diyerek ilçe binasının açılış kurdelesini kesen Meral Akşener, daha sonra ilçe yönetimi ile sohbet etti. Tören alanında bulunan vatandaşlar, “Korkunun ecele faydası yok İYİ’ler geliyor”, “Meral Abla geliyor, sorunlar bitiyor”, “Eşitliği teminatı İYİ parti” gibi dövizler taşıdı.

 

Bir cevap yazın