BU KONFERANSI KAÇIRMAYIN!

Payas Belediyesi’nin katkıları, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ve Türk Kızılayı İskenderun Şubesi’nin işbirliğiyle “Depreme Hazırlık ve Temel Afet Bilinci” konulu konferans düzenleniyor. İSTE Merkez Kampüs’te yapılacak Konferansa İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uzay ve Uçak Bilimleri Fakültesi, Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat KADIOĞLU konuşmacı olarak katılacak.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) özgün eğitim-öğretim, araştırma ve bilimsel faaliyetleri kapsayan TEKNOVERSİTE vizyonunun yanı sıra, öğrencilere ve toplumun her kesimine hitap eden sosyal faaliyetler ve konferanslara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. “Eğitimde Hayal Gücü ve Yaratıcılık”, “Madde Bağımlılığı” gibi konferanslarının hemen ardından şimdi de; “Depreme Hazırlık ve Temel Afet Bilinci” konusunda eğitim yapılacak. İSTE Merkez Kampüs, Barbaros Hayrettin Konferans Salonu’nda 28 Şubat 2018 Çarşamba günü saat 10.30’da yapılacak Konferans’ın konuşmacısı ise; konunun Türkiye’deki en iyi uzmanlarından biri olan İTÜ Uzay ve Uçak Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat KADIOĞLU. Konferans’ta; büyük bir kısmı birinci derecede deprem bölgesi içerisinde yer alan Ülkemizde, olası bir deprem öncesinde ne tür hazırlıklar neler yapılması gerektiği örneklerle anlatılacak.

Prof. Dr. Mikdat KADIOĞLU KİMDİR?

Prof. Dr. Mikdat KADIOĞLU, Sayısal Hava Öngörüsü, İklim Değişimi ve Afet Yönetimi konuları ile ilgilenmektedir. Ayrıca birçok sanayi tesisi ve kurumda afet acil yardım planlaması konusunda yöneticilik ve danışmanlık hizmetleri vermektedir. TMMOB Meteoroloji Mühendisleri Odası Marmara Bölge Temsilcisi, Türk Deniz Araştırmalar Vakfı ve Trabzon Eğitim, Kültür ve Sanat Derneği üyesi KADIOĞLU, Sivil Savunma ve Kızılay Eğitim Gönüllüsüdür. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul Valiliği Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nde (İstanbul AFAD) ile birlikte Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkan danışmanlıklarını yaptı. Şu an İTÜ Afet Yönetim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü’dür. Açık Radyo’da (94,9 Mhz) “Havadan-Sudan”, 24 TV’de “Doğanın Çığlığı” ve NTV’de “Yeryüzü” adlı programı hazırlayıp sundu. Uzun bir süre Hürriyet gazetesi Seyahat ekinde “Havadan-Sudan” adlı köşe yazarlığı yaptı. Hala Milliyet gazetesinde yazılarına devam ediyor. A Haber TV Kanalı’nda hava-su-iklim-afet konularında yorumculuk yapıyor. Atmosfer Bilimleri ve Afet Yönetimi konusunda Türkçe ve İngilizce yayınları bulunmaktadır.

 

Bir cevap yazın