Sanayi sitesi sorunu masada

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın’ı makamında ziyaret etti. Belen ve İskenderun ekonomisinin yanısıra, Belen’e kurulması düşünülen yeni sanayi sitesi ile ilgili fikirlerin paylaşıldığı ziyarette, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz’a İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO Muhasip üye Necat Özkaya, İTSO yönetim kurulu üyesi Gassan Kuran, İTSO Genel sekreteri Figen Gül Dönmez ve İskenderun Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı İbrahim Açıkgöz de eşlik etti.

İskenderun Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı İbrahim Açıkgöz, Belen sınırları içerisinde yer alan İskenderun Mezarlık Kompleksini geçtikten sonra, otobanın üst kısmına kurulması düşünülen Yani Sanayi Sitesi ile ilgili Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın’a bilgiler vererek, sürecin hızlanması noktasında çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

Sanayinin yeni yerine taşınması için İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve yönetiminin büyük destek verdiğini, bu konuda Belen Kaymakamlığı ve Belen Belediyesi’nden de destek beklediklerini ifade eden Açıkgöz, “Resmi girişimlerimizi yaptık, konu ile ilgili üyelerimizi sürekli bilgilendiriyoruz. Amacımız; İskenderun’a modern bir sanayi sitesi kazandırmaktır” dedi.

“Yeni sanayi sitesi kaçınılmaz”

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz da, İskenderun’a yeni bir sanayi sitesinin kurulmasının artık kaçınılmaz olduğunu belirterek, “Sanayi sitesinin yeni yerine taşınması noktasında İTSO olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Neticede buradan üyelerimiz istifade edecek ve şehrimize daha modern bir sanayi sitesi kazandırılmış olacak” şeklinde konuştu.

“Konunun takipçisiyim”

Ziyaretten ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın da, Belen sınırları içerisinde yapılması planlanan yeni İskenderun Sanayi Sitesi ile ilgili çalışmalar yapılması için gerek belediye gerekse ilgili kurumlarla görüşeceğini ve konunun takipçisi olacağını vurguladı.

 

 

 

Bir cevap yazın