Melekleri tutabilene aşk olsun

Salon: Artuklu Yeni Spor Salonu

Hakemler: Hüseyin Çelik, Turgut Işık, Orkun Yurtdaş

Fenerbahçe: Verameyenka 24, Ayşe Cora 11, Tuğçe Canıtez 7, Vaughn 6, Sottana 6, Birsel Vardarlı Demirmen 5, Dabovic.

Hatay Büyükşehir Belediye: Bahar Öztürk 17, Abdelkader 9, Snytsina 15, Özge Yavaş 3, Paris 14, Devran Tanaçan, Mitchell 3, Merve Aydın 4.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, Mardin’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen PTT Kadınlar Türkiye Kupası yarı final maçında Fenerbahçe’yi 65-59 mağlup ederek, finale adını yazdırmayı başardı. Hatay’ın Melekleri, finalde Yakın Doğu Üniversitesi ile Pazar günü final maçında karşı karşıya gelecek. Hatay Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı 17 sayı 5 asist ve 9 ribauntla oynayan Bahar Öztürk, maçın en değerli oyuncusu seçildi.

Hatay’ın Meleklerinin üçlüğüyle başlayan mücadelede Vaughn, Verameyenka ve Paris’in sayılarının ardından skor 5-5’te eşitlendi. Bu bölümün ardından karşılıklı sayılarla süren oyunda televizyon molasına 12-12’lik eşitlikle girildi. Mola dönüşü Hatay BŞB. özellikle Snytsina’nın dış atışlardan, Paris’in pota altından bulduğu sayılarla etkili olurken; Fenerbahçe Verameyenka, Vaughn, Tuğçe ile sayı bularak ilk çeyreği 20-26 tamamlandı.


İki takımın da ilk hücumlarından sayı üretemediği ikinci çeyrekte ilk sayılar Ayşe Cora ve Birsel’in üçlükleriyle geldi ve skor 26-26’da eşitlendi. Rakipte Bahar’ın 6-0’lık serisiyle süren oyunda Sottana’nın serbest atışı seriyi bozdu: 27-32. Koç Fırat Okul’un molasıyla devam eden mücadelede Verameyenka ve Paris’in karşılıklı basketlerinin ardından Bahar’ın turnikesine Tuğçe’nin üçlüğüyle cevap geldi ve soyunma odasına 32-38’lik skorla gidildi.
İkinci yarı Hatay Büyükşehir Belediye’nin 6-0’lık serisiyle başladı ve fark çift hanelere yükseldi: 32-44. Bu bölümün ardından Verameyenka ve Ayşe Cora’nın elinden gelen 7-0’lık seriyle farkı 5 sayıya indiren Fenerbahçe, Abdelkader’in üçlüğüne yine Ayşe’nin turnikesiyle yanıt verdi ve skoru 41-47 yaptı. Kalan bölümde iyi bir ivme yakalayan ve hem hücum hem de savunmada vites arttıran kaydettiği 5 sayıyla farkı 1 sayıya indirdi: 46-47. Final periyoduna 46-49’luk skorla gidildi.
Tuğçe’nin açılışını yaptığı son periyotta hücumda momentum kaybı yaşayan Fenerbahçe, savunmada Merve, Bahar, Snytsina ve Paris’i durduramayınca skor 48-58 oldu. Fırat Okul’un molasının ardından iki takımın da uzun süre sayı üretemediği karşılaşmada bitime 3 dakika kala Bahar’ın üçlüğü skoru 48-61 yaptı ve koç Fırat Okul’dan bir mola daha geldi. Mola dönüşü Verameyenka ve Ayşe’den arka arkaya 2 üçlük gelince bu kez mola alan taraf Hatay BŞB oldu: 54-63. Kalan bölümde fark kapanmadı ve mücadele 59-65’lik skorla tamamlandı.

Bir cevap yazın