ECOWAS zirvesinde Tosyalı’ya plaket

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen Türkiye –  Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) Ekonomi ve İş Forumu’nun ana sponsoru Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve DEİK Koordinatör Başkan Yardımcısı Fuat Tosyalı’ya gala yemeğinde plaketle teşekkür edildi. Forum kapsamında Batı Afrikalı ülkelerle yapılan işbirliği toplantısının ardından gerçekleşen galada Tosyalı’ya plaketini Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi takdim etti.

ECOWAS zirvesinin önemine dikkat çeken ve Türkiye’nin son 15 yılda ECOWAS ülkeleriyle ticaretini 10 kat artırdığına vurgu yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi “Türkiye ve Afrika arasında tarihi bir gündü bugün. Bugün almış olduğumuz kararlar, koyduğumuz hedefler, ilan etmiş olduğumuz yol haritası tarihi bir öneme sahip. Bunun sonunda herkesin kazandığı, 15 ülkenin temsil edildiği ECOWAS’ın da menfaatlerinin maksimize edildiği, Türkiye’nin de menfaatlerinin maksimize edildiği ve ortak noktada buluşulduğu bir gündü bugün. ECOWAS ile kalıcı bir şekilde, çok kapsamlı Serbest Ticaret Anlaşması ile kalıcı bir iş birliğine gitmek istiyoruz. Görüşmelerimizin sonunda Türkiye ve ECOWAS arasında kapsamlı, derin bir Serbest Ticaret Anlaşması için fikir birliğine vardık. 2018 sonuna kadar etki değerlendirme raporu hazırlayacağız” dedi.

Türkiye ile Afrika ülkeleri arasında, özellikle ECOWAS ülkeleri ile ilişkilere önemli katkı sağlayan iş forumuna katkı sunmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden İşaadmı Fuat Tosyalı, “Birlikte düşün, birlikte harekete geç ve birlikte kazan” teması ile düzenlenen forumun iş dünyasına önemli katkılar sunacağını ifade etti.

 

 

Bir cevap yazın