Bu komisyon çiftçi mallarını koruyacak

Hatay Valiliği’nin direktifleri, Dörtyol Kaymakamlığı’nın talimatları ve Dörtyol Belediyesi’nin katkılarıyla Dörtyol’da uzun süreden beri eksikliği hissedilen ‘Çiftçi Mallarını Koruma Komisyonu’ oluşturuldu.

Komisyon dolayısı ile bir araya gelen Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Belediye Başkan Vekili Mevlüt Coşkun, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Soner Kıymacı, Ziraat Odası Başkanı İbrahim Seyhan, Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ahmet Karapür ve Dörtyol Kaymakamlığı Proje Koordinatörü Ziraat Mühendisi Sait Uyar, komisyonun Dörtyol’da faaliyet gösteren çiftçilere hayırlı olması temennisinde bulundu.

Dörtyol Belediye Başkan Vekili Ziraat Yüksek Mühendisi Mevlüt Coşkun, komisyonun önemine değinerek, “Dörtyol’da uzun süredir çiftçi mallarını ve hayvan sürülerini hırsızlık olaylarına karşı korumakta bir zafiyet yaşıyordu. Bu amaçla Çiftçi Malları Koruma Birliği oluşturulması gerekiyordu. Bunun yönetmeliği ve yönergeleri Hatay Valiliği tarafından hazırlanmış durumda. Biz sadece bir komisyon oluşturarak bu yönetmelik ve yönergenin amir hükümlerini hayata geçirdik” dedi.

Dörtyol İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Soner Kıymacı’da, ilçede yıllardır çiftçilerden gelen şikâyetlerden yola çıkarak kurulan Çiftçi Mallarını Koruma Komisyonu ile yaşanan mağduriyetlerin önüne geçmeyi planladıklarını belirterek, bu komisyonun oluşmasına öncülük eden kurumlara teşekkür etti.

Komisyon başkanlığı görevini üstlenen Ziraat Odası Başkanı İbrahim Seyhan da, “Komisyonumuzda ayrıca İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası, Dörtyol Kaymakamlığı ve Dörtyol Belediyesi Tarım Komisyonu üyeleri de yer alarak geniş bir temsil sağlanmış oldu. İlçemiz ve üreticilerimiz açısından hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

 

Bir cevap yazın